WallPro

Zelfreinigende lasrookafzuiger voor professionals

WallPro
WallPro
WallPro
WallPro
Highlights

De WallPro is een zelfreinigende lasrookafzuiger voor de professionele lasser. Geschikt voor lasrook die afkomstig is van toepassingen waarbij wordt gelast met staal en roestvast staal.

Video
Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

De lasrookafzuiger WallPro met automatisch filterreinigingssysteem is ontworpen met de professionele lasser in gedachten. Deze is geschikt voor een breed scala aan lasrook- en andere stoftoepassingen.

De WallPro kan worden gebruikt met één of twee afzuigarmen en heeft een speciaal PowerPlus-model voor zeer zware lasrookomstandigheden. De WallPro is gebouwd volgens de nieuwste inzichten in de technologie die wordt gebruikt voor reinigbare filters, met een uniek stofvrij onderhoudsconcept om iedereen veiligheid te bieden: de lasser, zijn directe omgeving, evenals de onderhoudstechnicus.

 

Veilig stofvrij onderhoud

Met de WallPro is stofvrij onderhoud mogelijk om blootstelling te minimaliseren tijdens algemene onderhoudswerkzaamheden. Vanwege de afsluiter tussen het filter en de stofton kan de stofton tijdens bediening worden geleegd. Het filter kan stofvrij worden vervangen met het systeem zak-in/zak-uit. Maar u hoeft zich hierover niet veel zorgen te maken, omdat de tussenpozen tussen onderhoudsbeurten lang zijn.

 

Beschikbare configuraties

De WallPro is geschikt voor diverse hoeveelheden van lasrook door de drie niveaus in afzuigcapaciteit: Standard, Power en PowerPlus. Dit laatste niveau heeft één geïnstalleerde afzuigarm. De uitvoeringen Standard en Power zijn verkrijgbaar met één of twee KUA-afzuigarmen. De afzuigarmen hebben een lengte van 3 of 4 meter. Deze armen kunnen rechtstreeks op het filter worden gemonteerd, of extern worden gemonteerd voor een groter bereik. Er kan optioneel een uitbreidingsset worden aangesloten om het legen van de stofton te vergemakkelijken.

De respectievelijke vermogensniveaus zijn geschikt voor lasrookafzuiging uit toepassingen met gemiddelde laswerkzaamheden tot toepassingen met zware lasrookontwikkeling:

 • Standard voor gemiddelde lasrookproductie
 • Power voor gemiddelde tot zware lasrookproductie
 • PowerPlus voor toepassingen met een zeer hoge lasrookproductie

 

WallPro PowerPlus

De krachtigste uitvoering is de WallPro PowerPlus; de combinatie van één enkele KUA-afzuigarm met de grootste diameter en de krachtigste ventilator. Deze unit heeft een afzuigcapaciteit van niet minder dan 1800 m³/h in vergelijking met 1000 m³/h van het Standard-niveau. Deze unit is bij uitstek geschikt voor toepassingen met een zeer hoge lasrook- of stofproductie, zoals automatisch lassen, lassen met een hoog ampèrage en booglassen met gevulde draad.

 

Efficiënt filter met lange levensduur

Een veilige werkomgeving wordt geboden door het gebruik van de PTFE-membraanfilterpatronen met hoge efficiëntie. PTFE-membraanfiltratie vangt de lasrook af op het oppervlak van de filtermedia en voorkomt penetratie. Het is bekend dat dit zeer efficiënt us en de meest geschikte methode voor zelfreinigende systemen. De drukgestuurde reiniging met de RamAir™-pulsversterker zorgt voor een effectieve filterreiniging met een laag energieverbruik.

Daarnaast is de offline filterreinigingsfunctie standaard verkrijgbaar voor extra reiniging met hoge efficiëntie. Offline reiniging is reiniging van de patronen door het terugpulsen met perslucht terwijl de ventilator uitgeschakeld is. Deze reinigingsmethode wordt normaliter gebruikt in ruimtelijke filtersystemen en staat bekend om zijn ongeëvenaarde reinigingsefficiëntie en is nu standaard verkrijgbaar op de WallPro-units.

Vanwege deze unieke combinatie van functies die de filterreiniging optimaliseren, heeft de WallPro lage operationele kosten en een lange levensduur van het filter.

 

In overeenstemming met lasrookklasse W3

Deze filterunit is geschikt voor lasrook die afkomstig is van toepassingen waarbij staal en roestvast staal gelast wordt. De WallPro is in overeenstemming met ISO-EN 15012-1:2013 lasrookklasse W3. In de meeste landen is W3 vereist om recirculatie mogelijk te maken van gefilterde lasrook die afkomstig is uit toepassingen met roestvast staal.


HEPA-filteruitbreiding is beschikbaar

Om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving kan de WallPro worden uitgebreid met een extra HEPA-filtermodule (filterclassificatie H14). Deze filtermodule is een universele, wand gemonteerde unit met HEPA-filtercassette en geschikt voor kanaalmontage.

Kenmerken
 • Uniek stofvrij onderhoudsconcept
 • Veilige werkomgeving door gebruik van een uiterst efficiënt filterpatroon
 • In overeenstemming met ISO-EN 15012-1:2013 lasrookklasse W3
 • Lage operationele kosten en lange levensduut van het filter
 • Zelfreinigend filter, plus extra offline filterreinigingsfunctie
 • Kies uit 3 vermogensniveaus volgens uw specifieke behoeften
Geschikt voor
 • Lastoepassingen met staal en roestvaststaal
 • Gemiddelde, zware en zeer zware lasrookproductie
 • PowerPlus: Voor zware toepassingen met grote hoeveelheden lasrook, zoals lassen met gevulde draad in combinatie met een automatisch proces.
90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement