Openbaar vervoer | Plymovent

Uitlaatgassen afvangen uit bussen en lichte en middelzware vrachtwagens.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de afdeling Openbare Werken in veel steden is het bieden van onderhoudsdiensten voor lokale wegen en infrastructuur, waaronder regenwaterafvoer, wegmarkeringen en installatie van verkeersborden. Andere verantwoordelijkheden omvatten afvalinzameling, recycling, onderhoud aan voorzieningen die overstromingen tegengaan, bermen maaien, straten vegen, bestrijding van sneeuw en ijs, en inzameling van grof afval, tuinafval, en onderhoud aan groenvoorzieningen. De afdeling die verantwoordelijk is voor straten en wegen biedt vaak onderhoud aan wegen en trottoirs om voor verkeersdeelnemers de veiligheid te optimaliseren. Deze afdeling moet ook de wegen in veilige staat houden door gras te maaien, verkeersborden te repareren en straten te vegen.

De reparatie van gemeentelijke voertuigen en apparatuur is de verantwoordelijkheid van de hiertoe aangewezen afdeling. Deze afdeling voert routineonderhoud uit, evenals reparatie en inspecties van gemeentelijke voertuigen en apparatuur in noodgevallen.

Waarom is afzuiging van uitlaatgassen uit voertuigen zo belangrijk?

Een veegwagen die is aangesloten op een Plymovent-systeem voor het afzuigen van uitlaatgassen.Diesel- en benzinemotoren produceren een mengsel van toxische gassen en deeltjes uit het verbrandingsproces. Deze emissie van gevaarlijke uitlaatgassen in een garage of remise vormt het grootste risico op kanker en een serieuze wettelijke aansprakelijkheid voor eigenaren en beheerders van deze gebouwen. Blootstelling aan koolmonoxide (CO), ook bekend als “de stille killer”, die wordt geproduceerd door zowel diesel- als benzinevoertuigen, kan ernstige tot fatale gevolgen hebben voor het lichaam. Het is van essentieel belang om gezonde en veilige werkomstandigheden te creëren door deze risico's in faciliteiten van Transport en Openbare Werken tot een minimum te beperken.

Beschermende maatregelen zijn hierbij een belangrijk aspect. Hoogwaardige afzuigsystemen voor uitlaatgassen worden aanbevolen voor bestaande en nieuwe faciliteiten om ervoor te zorgen dat wettelijke blootstellingslimieten niet worden overschreden.

Schone lucht op het werk sinds 1975

Plymovent is een wereldwijde leider op het gebied van systemen die gas- en dieseluitstoot afvangen, afzuigen en verwijderen, en creëert daarmee een werkomgeving die schoner en gezonder is. Plymovent biedt diverse oplossingen voor het afzuigen van uitlaatgassen om uw personeel veilig te houden. Wij kunnen u helpen het perfecte systeem voor uw locatie te ontwerpen, op basis van, maar niet beperkt tot de antwoorden op de volgende vragen:

  • Welk type voertuigen moet worden bediend en hoe groot zijn de voertuigen? En wat zijn de omstandigheden waaronder de motoren in bedrijf zijn?
  • Zijn er in de faciliteit voertuigen van verschillende groottes die moeten worden bediend?
  • Hoe groot zijn de werkgebieden en hoeveel monteurs zijn er in verhouding tot het aantal parkeerplaatsen waar de voertuigen worden bediend?
  • Wat zijn de afmetingen van het gebouw?
  • Hoeveel monteurs werken in een specifiek gebied?
  • Hoeveel van deze voertuigen kunnen tegelijkertijd in werking zijn?

Neem nu contact op met onze specialisten.

FumeCaddie

Een mobiele plug-and-play-unit die rechtstreeks kan worden aangesloten op de uitlaatpijp van het voertuig of apparaat. De ventilator van de FumeCaddie verwijdert de dampen bij de bron en zuigt deze af tot buiten het gebouw. Deze afzuigoptie voor voertuigen is in elke werkplaats gemakkelijk te gebruiken, op te bergen en te bedienen en heeft geen adapter nodig om zijn werk te doen.

Vaste afzuigersDeze busonderhoudsfaciliteit is uitgerust met een Plymovent-systeem voor het afzuigen van uitlaatgassen.

Het FE-slangophangsysteem is de juiste keus als u afzuiging van uitlaatgassen nodig hebt maar de ruimte beperkt is. Met de afzuigslang die rechtstreeks op het leidingwerk of (in het geval van de FEF) op een ventilator aangesloten is, heeft u een gemakkelijk maar efficiënt systeem.

De slang is licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren. De balancer ondersteunt u bij het hanteren en houdt de slang in positie wanneer deze is vergrendeld. Als u klaar bent, kan de slang gemakkelijk worden opgeborgen op de slanghouder aan de muur.

Slanghaspels

Voertuigen van het openbaar vervoer van de afdeling Transport worden nu onderhouden in het Equipment Maintenance Operations Center (EMOC), waar Plymovent afzuigsystemen voor uitlaatgassen heeft geïnstalleerd.Afhankelijk van uw specifieke behoeften biedt Plymovent diverse slanghaspels. Waaronder de veerbediende slanghaspel (SER) en de gemotoriseerde slanghaspel (MHR). Beide slanghaspels kunnen worden gebruikt voor algemene voertuigwerkplaatsen. De veerbediende slanghaspel trekt de slang echter in met behulp van een veer, terwijl de gemotoriseerde slanghaspel dit doet met behulp van een elektromotor. De gemotoriseerde veerbediende slanghaspel (MSHR) en de gemotoriseerde slanghaspel voor zwaar gebruik (MER) zijn ontworpen voor het intrekken van zwaardere slangen die bestand zijn tegen hogere temperaturen. Het verdient aanbeveling deze slangen te gebruiken in werkplaatsen met voertuigen voor middelzwaar tot zwaar gebruik. Veel van onze slangen kunnen worden gemonteerd op een arm of rail om het bereik te vergroten.

Slangen

Wij bieden een breed scala aan afzuigslangen van verschillende diameters en temperatuurklassen. Plymovent biedt diverse slangen die geschikt zijn voor alle soorten voertuigen van openbare werken. Afhankelijk van uw toepassing kunt u kiezen tussen diverse slangen voor uw garage, waaronder flexibele slangen die bestand zijn tegen chemische stoffen of slangen met extra beveiliging zoals vlamwerende mantels. Onze experts helpen u bij het specificeren van de juiste afzuigslang voor uw garage.

Uitlaattrechters voor elk type voertuig

Plymovent biedt een breed scala aan uitlaattrechters die zijn ontworpen voor zowel stationaire als bewegende voertuigen. Wij bieden uitlaattrechters die horizontaal of verticaal kunnen worden geplaatst op alle gangbare uitlaatpijpen en deze zijn buitengewoon gebruiksvriendelijk. Er is een uitlaattrechter verkrijgbaar voor elke temperatuurtoepassing.

Ontdek wat meer dan 45 jaar ervaring voor u kan betekenen

Dit soort voertuigen houdt onze steden elke dag in beweging, daarom zijn het onderhoud hiervan en het welzijn van de betreffende werknemers van cruciaal belang.

Wanneer u een faciliteit onderzoekt om te bepalen wat de meest effectieve manier is om gevaarlijke uitlaatgassen af te vangen en af te zuigen, kunt u vertrouwen op de experts van Plymovent om hun ervaring te delen die zij hebben opgedaan met het installeren van duizenden systemen in een groot aantal faciliteiten. Plymovent en ons distributienetwerk beschikken over de ervaring en kennis om u te helpen bij het beantwoorden van deze vragen en bieden een oplossing voor elke toepassing. Als u vragen hebt, nodigen wij u uit om contact op te nemen met Plymovent en onze geautoriseerde distributeurs.

 

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement