Brandweer en hulpdiensten

Elk systeem is ontworpen om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen, zodat een gezonde werkomgeving in uw kazerne wordt gecreëerd.

Uitlaatgassen in uw brandweerkazerne verminderen

Gevaarlijke uitlaatgassen van voertuigen in een brandweerkazerne vormen het grootste gevaar op kanker bij brandweerlieden en kan voor de brandweerafdeling een ernstig wettelijk aansprakelijkheidsrisico inhouden. Elimineer dit gevaar in uw brandweerkazerne met de Plymovent-systemen waarmee u uitlaatgassen afvangt en verwijdert.

 

Oplossingen voor blootstelling aan uitlaatgassen

De filosofie van Plymovent is om kwaliteitssystemen te leveren die veilig, gebruiksvriendelijk en in overeenstemming met de voorschriften zijn, en die de gezondheid en het welzijn van uw brandweerlieden en ander personeel bevorderen. Daarom hebben wij een productlijn met bronafzuigingssystemen ontwikkeld die tegemoetkomt aan de behoeften van uw kazerne:

  • Systemen voor afzuiging onder chassis - voor situaties met één parkeervak en een dubbel parkeervak
  • Railsystemen voor afzuiging onder chassis - voor kazernes waarin de voertuigen doorrijden, met maximaal vier voertuigen
  • Railsystemen voor afzuiging van verticale uitlaatpijpen - voor voertuigen met uitlaatpijpen die bovenhoofds eindigen.

Onze YouTube-video toont in 360 graden deze drie soorten afzuigsystemen voor voertuigen.

 

Bronafzuiging

Bronafzuiging van in de lucht zwevende deeltjes voordat deze zich verspreiden in de directe omgeving, is de meest efficiënte methode om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren. Met deze methode is de verplaatsing van lucht minimaal, waardoor minder investeringen in luchtbehandelingsapparatuur nodig zijn en het totale energieverbruik afneemt.

Een centraal onderdeel in ons systeem is het “sealed nozzle”-ontwerp: de Grabber® genoemd. De Plymovent Grabber® is leverbaar in een pneumatische of een magnetische uitvoering. Met de Grabber® kan het Plymovent-systeem uitlaatgassen bij de bron afzuigen met een resultaat van vrijwel 100%, en wordt hiermee tegemoetgekomen aan diverse voorschriften. De Grabber® wordt aangesloten op de uitlaatpijp, waardoor bijna alle uitlaatgasdampen worden afgevangen en geëlimineerd. En de Grabber® is ook nog eens eenvoudig in het gebruik:

  • Magnetic Grabber®
    Hoeft alleen maar te worden aangesloten op de uitlaatpijp en u bent klaar. Wij noemen dit het ”click and seal”-principe van Plymovent.
  • Pneumatic Grabber®
    Bevestig hem aan de uitlaatpijp en druk de vulklep in om snel een goede afdichting rondom elk type uitlaatpijp tot stand te brengen.

 

Systemen voor afzuiging onder chassis

Het Sliding Balancer Track System (SBT) is een toonaangevend systeem waarmee overal ter wereld de emissie van brandweerauto’s en voertuigen van andere hulpdiensten onder controle wordt gehouden met de Magnetic of Pneumatic Grabber®. Het SBT-systeem is het voorkeurssysteem voor brandweerkazernes en garages waarin voertuigen in de apparatuurbaan achteruit inrijden of doorrijden, en is ontworpen voor aansluiting op elk type uitlaatpijp van motorvoertuigen, terwijl vrijwel 100% van de uitlaatgassen wordt afgevangen. Het SBT-systeem wordt gebruikt in situaties voor één of twee voertuigen waar de uitlaatpijp van het voertuig zich binnen ruim 18 meter vanaf de deur bevindt. Het is een volautomatisch systeem, inclusief activering van een ventilator en loskoppeling van het voertuig dat de garage verlaat.

De SBT maakt met één stap een aansluiting op het systeem terwijl een voertuig de kazerne binnenrijdt. Als u op zoek bent naar een afzuigsysteem voor uitlaatgassen dat u kunt aansluiten bij de deur voordat het voertuig achteruit de garage inrijdt en automatisch wordt losgekoppeld als u de garage verlaat, dan is de SBT de juiste keuze voor uw toepassing.

 

  • Klik op de infographic aan de rechterkant om een jpg-versie te downloaden:

 

Railsystemen voor afzuiging onder chassis

Het Straight Rail System (STR) met gebruik van de Magnetic of Pneumatic Grabber® is het voorkeurssysteem voor garages waarin voertuigen in de apparatuurbaan doorrijden en achter elkaar worden geparkeerd. Het STR-systeem van Plymovent is ontworpen voor aansluiting op elk type uitlaatpijp van motorvoertuigen en vangt vrijwel 100% van de uitlaatgassen af. Dit systeem is ideaal voor garages waarin de voertuigen doorrijden of voor parkeervakken met maximaal vier voertuigen achter elkaar geparkeerd. Alles binnen het systeem verloopt automatisch, van de activering van de ventilator tot de automatische loskoppeling van het voertuig dat de garage verlaat. Het voertuig wordt in één stap op het systeem aangesloten wanneer het de garage inrijdt. Het STR-systeem heeft ook een robuust railprofiel van geëxtrudeerd aluminium uit één stuk dat sterkte en duurzaamheid biedt.

 

Railsystemen voor verticale uitlaatpijp

Het Vertical Stack Rail System (VSR) is de oplossing voor voertuigen met een verticale uitlaatpijp die in de garage door een apparatuurbaan moeten rijden. Het VSR-systeem van Plymovent is ontworpen voor voertuigen met bovenhoofdse uitlaatpijpen. De “V”-vormige grijper geleidt de uitlaatpijp van het voertuig tot in het railprofiel zonder dat hierbij hulp van een medewerker nodig is. Het railprofiel is een vrij zwevend systeem waarmee het gehele systeem van de ene naar de andere kant kan worden verplaatst en zichzelf automatisch uitlijnt met de uitlaatpijp van het voertuig. Het systeem is volledig geautomatiseerd vanaf de start van de ventilator tot loskoppeling. Het VSR-systeem biedt een robuust railprofiel van geëxtrudeerd aluminium uit één stuk dat sterkte en duurzaamheid biedt.

 

Contact

Al sinds 1975 zorgen wij ervoor dat de lucht in brandweerkazernes schoon is. Dat is ons werk. Wij leveren kwalitatief hoogwaardige producten waarmee brandweerlieden en ander personeel worden beschermd tegen schadelijke dieseluitlaatgassen. Wij hebben overal ter wereld duizenden systemen geïnstalleerd voor de verwijdering van voertuiguitstoot. Neem contact met ons op als u meer informatie en/of advies wilt.

 

#HookUpTheHose

Plymovent heeft een wereldwijde beweging gecreëerd die Hook Up The Hose wordt genoemd, om personeel van hulpdiensten eraan te herinneren hoe belangrijk afzuiging van uitlaatgassen in garages is, de slang aan te koppelen en te helpen bij het verslaan van kanker!

 

Referenties

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement