Crab Return System

Brengt de slang en uitlaattrechter automatisch terug

Crab Return System
Crab Return System
Crab Return System
Crab Return System
Highlights

Het Crab Return System (CRS) verhoogt de productiviteit doordat een operator de slang van de uitlaatgasafzuiging met de uitlaattrechter niet langer fysiek hoeft op te halen nadat deze van het voertuig zijn losgekoppeld.

Video
Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

Bewegende auto's en vrachtwagens in werkplaatsen, onderhoudslocaties, keuringsstations en brandweerkazernes stoten gevaarlijke dampen uit in de lucht van de werkplaats. Het Crab Return System (CRS) kan dienst doen als een kerncomponent in het Plymovent-systeem waarmee uitlaatgassen worden afgezogen, omdat met CRS deze gevaarlijke dampen bij de bron worden afgezogen en de slang en nozzle op veilige wijze automatisch naar de startpositie worden teruggebracht.

 

Veiligheid en efficiëntie op de locatie

Het Crab Return System van Plymovent verbetert zowel de veiligheid als efficiëntie van de werknemers. Hoe? Door voor operators de slang en uitlaattrechter die worden gebruikt voor afzuiging van uitlaatgassen, op soepele wijze terug te leiden naar de exacte startpositie wanneer een voertuig de faciliteit binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat de operator niet langer door de werkplaats hoeft te lopen om de slang op te halen, en zodoende ook het gebruik van het afzuigsysteem wordt gestimuleerd en de productiviteit wordt verhoogd.

Omdat de uitlaattrechter de bewegingen van het voertuig volgt, zorgt de CRS ervoor dat er in een faciliteit minder slanghoeveelheid hangt in vergelijking met de traditionele afzuigsystemen voor uitlaatgassen. Als gevolg hiervan zijn er minder obstructies die het zicht van de operator belemmeren.

 

Hoe CRS werkt

Bevestig een van de uitlaattrechters aan de uitlaatpijp van het voertuig. Terwijl het voertuig door de faciliteit rijdt, zorgt de CRS ervoor dat de slang met het voertuig mee beweegt. Wanneer het voertuig de faciliteit verlaat, kan de uitlaattrechter handmatig door de gebruiker of automatisch worden losgemaakt. De CRS brengt de uitlaattrechter en slang terug naar de oorspronkelijke startpositie via bediening door de operator met een afstandsbediening, of automatisch via een sensor.

 

Eenvoudig achteraf te monteren op een bestaande STR van Plymovent

Als u al een Straight Rail System (STR) gebruikt, kan de CRS gemakkelijk op uw STR-systeem worden geïnstalleerd en kan deze worden ingepast in het interne crabsysteem (IC) of het externe crabsysteem (EC). 

 

Afstandsbediening

De unit bevat een basisset voor handmatige start via een afstandsbediening. Het is mogelijk om meer afstandsbedieningen aan het systeem toe te voegen om het gebruiksgemak van uw Crab Return System te optimaliseren.

Een andere optie om de uitlaattrechter naar de startpositie terug te brengen, is een automatische sensorgestuurde retourtrigger die de CRS activeert, in combinatie met de bekende Pneumatic of Magnetic Grabbers® van Plymovent.

Het Crab Return System bevat een override voor noodgevallen waarmee de operator het systeem op elk moment kan stopzetten.

Kenmerken
  • Gemakkelijk achteraf te monteren op bestaande interne crabsystemen van Plymovent STR, evenals op externe crabsystemen.
  • Gemakkelijke installatie: CRS wordt geleverd in een gemakkelijk te installeren pakket.
  • Biedt een uitstekende bescherming tegen gevaarlijke uitlaatgassen.
  • De CRS-kabelsets zijn verkrijgbaar in drie groottes: 10, 20 en 30 meter.
  • Maakt slanglengtes korter: Met CRS kan de nozzle efficiënt met het voertuig mee bewegen, zodat minder slang nodig is.
  • Verhoogt de productiviteit: Zodra het voertuig de locatie binnenkomt, kan een operator de slang onmiddellijk aan de uitlaatpijp koppelen, wat het werk veel efficiënter maakt.
Geschikt voor

Bewegende auto's en vrachtwagens in werkplaatsen (bijv. garages, onderhoudslocaties, keuringsstations en brandweerkazernes).

90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement