Over uitlaatgassen | Plymovent

Uitlaatgassen verwijderenBlootstelling aan uitlaatgassen van voertuigen kan voor uw personeel leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Bij Plymovent weten wij maar al te goed wat het betekent om aan uitlaatdampen blootgesteld te staan. Voortdurend evalueren wij de veiligheidsrichtlijnen en leggen wij ons oor te luister bij wat de onafhankelijke experts te zeggen hebben:

  • OSHA – De Occupational Safety and Health Administration heeft een toegestane blootstellingslimiet geformuleerd van 1 deel benzeen per miljoen deeltjes lucht (1 ppm) op de werkplek gedurende een 8-urige werkdag en een 40-urige werkweek.
  • De EPA heeft benzeen geclassificeerd als een kankerverwekkende stof uit groep A
  • CDC – De Centers for Disease Control & Prevention rapporteert dat uitlaatgassen uit een onjuist onderhouden voertuig ernstige gevaren tot gevolg kunnen hebben. De meest voorkomende bron van koolmonoxide is uitlaatgas uit auto’s in omsloten ruimtes. In omsloten ruimtes moet worden gezorgd voor een juiste ventilatie en moet worden voorkomen dat zich koolmonoxide opbouwt.
  • NIOSH – De National Institute for Occupational Safety and Health heeft verklaard dat er geen veilig blootstellingsniveau is als het gaat om een kankerverwekkende stof; daarom is de Threshold Limit Value van NIOSH het “laagst haalbare niveau.”

Plymovent-systemen zijn zo ontworpen dat deze tegemoetkomen aan de normen van de meest strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften!

 

Internationale normen

 

Europese normen

 

Europese en Noord-Amerikaanse normen

 

Canadian standards

  • Canadian Center for Occupational Health and Safety
    www.ccohs.ca

USA standards

 

Beroepsmatige blootstelling als brandweerman

IARC WHO Infographic

Bron van 'IARC Monographs Volume 132': www.iarc.who.int

 

Lees ook dit artikel: Carcinogenicity of occupational exposure as a firefighter (PDF file)

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement