SparkShield: De nieuwe cycloonvonkenvanger van Plymovent

SparkShield: De nieuwe cycloonvonkenvanger van Plymovent

31 augustus 2011 Plymovent introduceert een fonkelnieuwe cycloonvonkenvanger waarmee lasrookafzuigsystemen worden beschermd tegen het risico op brand.

Alle las- en snijtoepassingen vormen een potentieel brandgevaar. Daarom heeft Plymovent de SparkShield ontwikkeld. De SparkShield is een compacte in-line vonkenvanger die weinig tot geen vloeroppervlak inneemt. Als specialist op het gebied van afzuiging van las- en snijrook begrijpt Plymovent heel goed hoe brand ontstaat in lasrookafzuigsystemen. Het ontwerp, waarvoor patent is aangevraagd, zorgt ervoor dat spatten, las- en snijvonken worden verwijderd met een efficiency van bijna 100%. De SparkShield beschermt niet alleen lasrookafzuigsystemen tegen spatten, vonken en sigarettenpeuken, maar verlengt ook in aanzienlijke mate de levensduur van de filterpatronen.

Onderhoud

Een vonkenvanger vereist onderhoud, net zoals alle andere apparatuur. De SparkShield is zo ontworpen dat onderhoud eenvoudig kan worden uitgevoerd. Bij bestaande producten in de markt is dat meestal niet het geval. Rondom kunnen inspectieluiken worden geplaatst. Deze maken het mogelijk om binnen in het leidingwerk te kijken en te controleren of reiniging noodzakelijk is. Twee klembanden zorgen ervoor dat de deelbare behuizing van de SparkShield heel eenvoudig kan worden geïnstalleerd, gedemonteerd en onderhouden.

De SparkShield vormt onderdeel van Plymovents SHIELD fire safety solutions. Dit is een totaalconcept waarmee in lasrookafzuig- en filtratiesystemen brand wordt voorkomen, gedetecteerd en onderdrukt. Met het SHIELD-programma, in combinatie met de know-how en praktijkervaring van Plymovent, worden in laswerkplaatsen de brandrisico’s tot een minimum beperkt. De SHIELD fire safety solutions van Plymovent worden later dit jaar geïntroduceerd.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement