Plymovent introduceert SHIELD fire safety solutions

Plymovent introduceert SHIELD fire safety solutions

09 december 2011 Plymovent minimaliseert het brandgevaar in lasrookafzuigsystemen met een nieuwe reeks brandveiligheidsproducten. De SHIELD-producten zijn ontwikkeld om het risico op brand in de metaal-verwerkende industrie tot een minimum te beperken.

Bovendien zijn deze producten zo ontworpen dat gevolgschade tot een minimum beperkt wordt. Een beginnende brand wordt vroeg gedetecteerd en onderdrukt, zodat eventuele schade aan systemen beperkt blijft en uitbreiding en opeenhoping van rook in de gehele werkplaats wordt voorkomen.

Als specialist op het gebied van lasrook- en snijafzuiging begrijpt Plymovent heel goed wat de oorzaken van brand in filterpatronen en afvaltonnen zijn. Daarom heeft Plymovent een brandveiligheidsprogramma ontwikkeld, om dat risico onder controle te houden.

De SHIELD-producten zijn onderverdeeld in drie categorieën: producten om brand te voorkomen, brand te detecteren en brand te bestrijden. Alle producten zijn ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke en moeilijke procesomstandigheden in de metaalverwerkende industrie. Installatie, demontage en vervanging van de SHIELD-producten is om redenen van preventief onderhoud heel eenvoudig gemaakt.

Preventie

Als preventiemethode biedt Plymovent de producten SparkShield en OilShield. SparkShield is een in-line vonkenvanger die voorkomt dat vonken, spatten en sigarettenpeuken het leidingwerk binnenkomen en de ontbrandbare filterpatronen en afval in de afvalton bereiken. OilShield is in het bijzonder ontwikkeld voor olieachtige lastoepassingen. Dit systeem wordt aanbevolen voor toepassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van olie met een laag ontvlammings-punt, zoals ponsoliën. Deze doseerunit mengt kalksteen met olie, waardoor de ontbrandbaarheid van de oliën afneemt.

Detectie

Detectie wordt uitgevoerd door detectors en ShieldControl. Het ShieldControl-brandmeldpaneel is in overeenstemming met Europese normen en UL-normen (EN 54-2, EN 54-4, EN 12094-1 en UL 864) en controleert op open circuits en kortsluiting in de verbindingskabels naar de detectors en de FlameShield-aerosol blusmodules. Als een van de detectors wordt geactiveerd, dan wordt door ShieldControl op efficiënte wijze gereageerd: onmiddellijk wordt de luchtstroom stopgezet en worden de onderdrukkingsmethoden geactiveerd.

Onderdrukking

Plymovent biedt twee onderdrukkingsmethoden: schuifkleppen en FlameShield. De schuifkleppen stoppen de toevoer van zuurstof en isoleren de brand, waardoor gevolgschade tot een minimum beperkt blijft. FlameShield is een aerosol blusmodule die wordt geactiveerd onmiddellijk nadat de schuifkleppen worden gesloten, waardoor de brand in de filterbehuizing snel wordt geblust.

De SHIELD fire safety solutions van Plymovent minimaliseren het risico dat brand ontstaat, en als er toch een brand optreedt, dan wordt ervoor gezorgd dat de gevolgschade tot een minimum wordt beperkt. Bijna alle brandincidenten hebben nauwelijks of geen systeemschade tot gevolg. En bij een brand hoeven alleen maar de filterpatronen en aerosol blusmodules te worden vervangen.

De SHIELD fire safety solutions van Plymovent zorgen er niet alleen voor dat in lasrookafzuigsystemen het brandrisico uiterst klein is, maar ook dat de levensduur van de filterpatronen en het gehele systeem wordt verlengd. Beide organisaties Efectis en KIWA hebben de SHIELD fire safety solutions van Plymovent al getest en gecertificeerd.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement