Persberichten

Patent SparkShield toegekend

09 juni 2017 Onlangs heeft het United States Patent & Trademark Office een patent toegekend aan de SparkShield-vonkenvanger van Plymovent.

"De cycloon-vonkenvanger SparkShield, waarin de lucht onbelemmerd rechtdoor wordt gezogen, is een brandveiligheidsproduct dat is ontwikkeld om het brandgevaar te verkleinen en de standtijd van het filter te verlengen. De SparkShield van Plymovent voorkomt dat vonken, spatten en sigarettenpeuken het leidingwerk van rookafzuigingssystemen binnendringen en de ontbrandbare filterpatroon bereiken. Daarnaast is de SparkShield ook uitermate geschikt als voorafscheider voor toepassingen met veel stof.

De SparkShield-vonkenvanger heeft een uniek intern ontwerp dat, anders dan horizontale cyclonen, bij een lage drukval voor een hoge scheidingsefficiency zorgt. In combinatie met een kalksteendoseringsunit, de Plymovent OilShield, biedt Plymovent een effectieve oplossing om brand te voorkomen.

De SparkShield en OilShield zijn unieke producten in het Plymovent-assortiment SHIELD fire safety solutions. Deze productreeks beperkt het risico op filterbranden in de metaalverwerkende industrie tot een minimum en is onderverdeeld in drie categorieën: producten om brand te voorkomen, brand te detecteren en brand te onderdrukken.

Neem voor meer informatie contact op met Plymovent.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement