Persberichten

Plymovent al 25 jaar toeleverancier van DAF Trucks in Eindhoven

10 juni 2016 ‘De kwaliteit die Plymovent levert gaf destijds de doorslag’, aldus Herbert Kessels, Production Engineer en reeds 36 jaar werkzaam bij DAF Eindhoven.

DAF let scherp op arbeidsomstandigheden en installeerde al in 1989 het eerste lasrookafzuigsysteem van Plymovent. Tijdens de Duitse beurs Schweissen & Schneiden in september 1989 kwam zij voor het eerst samen in contact. Dit eerste contact mondde uit in een order voor 50 afzuigarmen die in december 1989 en januari 1990 geïnstalleerd werden. Van die 50 armen zijn er momenteel nog steeds drie in gebruik!

Deze eerste order was het startsein van een nog altijd succesvolle samenwerking tussen beide bedrijven. Zo heeft Plymovent de 1998 aangeschafte lasrobots voorzien van afzuigkappen en toen in 2006 de wetgeving omtrent lasrook nog verder aangescherpt werd naar een MAC-waarde van 1 mg/m3 heeft Plymovent meegewerkt aan een grootschalige verbouwing  op de lasafdeling bij DAF Eindhoven. Een groot deel van de in 1990 geleverde afzuigarmen werden vervangen door ruimtelijke afzuiging in de vorm van Push-Pull systemen. Daarnaast zijn alle elf lasrobots die tussen 2007 en 2016 geplaatst zijn door Plymovent voorzien van afzuigkappen en filtersystemen. DAF heeft dus de allerlaatste technologieën in huis en loopt voorop op het gebied van luchthuishouding.

Naast het plaatsen van deze nieuwe installaties is Plymovent de afgelopen 25 jaar verantwoordelijk geweest voor de jaarlijkse APK keuring en het onderhoud aan alle geplaatste installaties.

‘Wij danken DAF Trucks voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking’, Rob Jansen, Manager Large Accounts & Market Development.

 

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement