Lancering ControlPro Connect

De operationele efficiency verbeteren door uw lasrookfiltersysteem continu te controleren

21 maart 2022 In maart heeft Plymovent de ControlPro geïntroduceerd. Dit geavanceerde webportaal zorgt voor een optimale beschikbaarheid en operationele efficiency voor filtersystemen die lasrook verwijderen in industriële faciliteiten.

Het portaal levert in real-time de status van alle filters en geeft nauwkeurig inzicht in trends en afwijkingen. Door bewaking van deze gegevens kan gepland onderhoud beter worden georganiseerd om de kosten minimaal en de beschikbaarheid optimaal te houden.

 

Beheer via het nieuwe webportaal heel gemakkelijk meerdere filtersystemen

ControlPro Connect is de IIOT (Industrial Internet of Things)-oplossing van Plymovent voor filters en ventilators die worden aangestuurd door de ControlPro-besturingsapparatuur van Plymovent. ControlPro Connect is een geavanceerd webportaal waarmee onze klanten in één oogopslag meerdere filters in hun hal kunnen bewaken, beheren en besturen. Het dashboard van de ControlPro Connect biedt een overzicht van de hoofdfuncties en status van de filters. Via de gebruikersinterface kan de plattegrond van de fabriek heel eenvoudig worden geüpload en de filterinstallaties worden ingevoegd. Het systeem toont vervolgens alle relevante informatie van de filters en ventilators, bijv. filterdruk, energiebesparingen, niveau in de stofton, alarmen en waarschuwingen.

 

Onderhoudsteam bespaart tijd

Voor bedrijven met intensieve laswerkzaamheden kan het onderhoud van alle filtersystemen een tijdrovende taak zijn. Het nieuwe webportaal combineert alle gegevens van de verschillende filters met elkaar (bijv. filterdruk en niveaus in de stofton) en deze kunnen worden beheerd vanaf een desktop of een tablet. Waarschuwingen en alarmen worden in real-time met de exacte locatie in de hal getoond en via e-mail rechtstreeks afgeleverd aan de aangewezen verantwoordelijke persoon binnen de organisatie. Het bespaart het onderhoudsteam kostbare tijd als niet elk afzonderlijk filter in de hal hoeft te worden gecontroleerd.

Historische gegevens van de filterprestatie worden opgeslagen om deze gemakkelijk te kunnen analyseren. Rapporten over de prestatie van de installatie zijn beschikbaar in grafische vorm en als historische gegevens per week, maand of jaar. Met de opgeslagen gegevens krijgen onze klanten een nauwkeurig inzicht in trends en afwijkingen, zodat zij in staat zijn om op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen waarmee zij de filterwerking kunnen optimaliseren, preventief onderhoud kunnen plannen en de beschikbaarheid kunnen maximaliseren.

 

Energie besparen door parameters te wijzigen

Onze klanten kunnen besparen op energie en kosten door filteractiviteiten op nationale feestdagen de uit te zetten. Extra reinigingscycli kunnen zo worden gepland dat deze worden uitgevoerd tijdens lunchpauzes, zodat het systeem altijd in optimale conditie is. In het geval van overwerk kunnen de werkuren heel gemakkelijk worden aangepast voor een aantal filters of voor alle filters in één keer. Door filtersystemen op deze flexibele wijze te beheren, kan worden bespaard op tijd en energie.

 

Beste vriend van de HSE-manager

Peter van Aken, Vice President Sales en Marketing van Plymovent is buitengewoon trots op dit nieuwe portaal. “Ik ben er zeker van dat dit portaal de beste vriend wordt van alle HSE-managers, zodat de beschikbaarheid en operationele efficiency optimaal zijn en de best mogelijke binnenlucht wordt geboden. Ik ben ook erg trots op het Plymovent-team, dat de bouw van dit complexe, maar gebruiksvriendelijke systeem tot stand heeft gebracht.”

 

Verkrijgbaar via de verkoopkantoren en distributeurs van Plymovent

ControlPro Connect kan wereldwijd worden gekocht via de verkoopkantoren en erkende distributeurs van Plymovent. Daarnaast kunnen onze klanten aan getrainde toegewijde servicemedewerkers van Plymovent toegang geven tot online ondersteuning en interventie op de ControlPro Connect.

 

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement