Over Plymovent

Plymovent is een wereldwijde toonaangevende leverancier van producten, systemen en diensten voor de afzuiging en filtratie van vervuilde binnenlucht. Wij bieden hoogwaardige oplossingen die in de metaalverwerkende industrie las- en snijrook, slijpstof en olienevel verwijderen. Daarnaast bieden wij oplossingen die uitlaatgassen uit voertuigen afvangen en verwijderen. Onze producten dragen overal ter wereld in belangrijke mate bij aan een werkplek die schoner, veiliger en gezonder is.

 

Wereldwijd netwerk

Plymovent is in veel landen van de wereld aanwezig. Onze productielocaties bevinden zich in Alkmaar, Chiang Mai (Thailand) en Cranbury NJ (VS). We hebben verkoopkantoren in Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. In de rest van de wereld hebben wij een specialistisch netwerk van meer dan 85 erkende distributeurs.

 

Schone lucht op het werk

Schone lucht is iets wat de meesten van ons vanzelfsprekend vinden. Wij niet! Op elke werkplek kunnen zichtbare en onzichtbare vervuilers, zoals lasrook, olienevel, voertuigemissies en stof, de gezondheid van mensen bedreigen. Gelukkig begint men steeds meer in te zien dat een goede kwaliteit van de binnenlucht belangrijk is. Plymovent wil een schone, veilige en gezonde werkomgeving voor zijn klanten creëren.

“Plymovent koestert de lucht die u inademt. Wij bieden producten, systemen en diensten die op het werk voor schone lucht zorgen, overal ter wereld. Wij respecteren het milieu en wij leveren hoogwaardige producten. Onze jarenlange ervaring en klantgerichtheid stellen ons in staat om exact dié oplossingen te leveren die u nodig heeft."

 

 

 

Bedrijfsonderdelen

De organisatiestructuur van Plymovent bestaat uit twee bedrijfsonderdelen. Elk onderdeel werkt onafhankelijk en richt zich op zijn eigen productportfolio en marktsegmenten. Beide bedrijfsonderdelen zorgen, natuurlijk, voor schone lucht op het werk!

 

Industrial Products (IP)

Dit bedrijfsonderdeel richt zich op de afzuiging en filtratie van damp, rook en (olie)nevel die ontstaan tijdens metaalfabricageprocessen zoals lassen, snijden, en verspanende en machinale bewerkingen. Plymovent levert producten variërend van plug & play-filterunits tot op maat gemaakte totaaloplossingen (ruimtelijke ventilatie- en filtratiesystemen).

Exhaust Extraction (EE)

Het bedrijfsonderdeel EE levert systeemoplossingen die voor allerlei voertuigtypes uitlaatgassen uit voertuigen verwijderen in brandweerkazernes, onderhoudsgarages, autofabrieken, garages van andere hulpdiensten, etc.

 

Quality standards

Alle producten worden gemaakt met de grootste zorg en uitvoerig getest. De fabriek in Alkmaar is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Een permanente kwaliteitscontrole vormt onderdeel van het dagelijkse productieproces. Alle producten bevatten de CE-markering waarmee wij voldoen aan de Europese regels inzake veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Bovendien hebben wij diverse certificaten die van toepassing zijn op afzonderlijke producten of een productreeks.

 

Werken bij Plymovent

Kom jij werken bij Plymovent? Dan kom je bij een succesvol bedrijf met wellicht de leukste collega’s in Nederland. Zie hier de openstaande vacatures.

 

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement