Olienevelafzuiging

Tijdens het frezen, slijpen en boren (en andere metaalsnijwerkzaamheden) wordt door de metaalbewerkingsvloeistoffen een nevel van kleine druppeltjes gevormd.

Olienevel in de automobielindustrie

De automobielindustrie is wereldwijd een van de grootste en belangrijkste economische sectoren. Tijdens de fabricage van gereedschappen en onderdelen voor deze industrie vinden veel metaalbewerkingsprocessen plaats, zoals frezen, boren, honen, gieten, slijpen, hittebehandeling en koudvervorming.

Wat is olienevel

Tijdens deze metaalbewerkingsprocessen worden diverse oliën en emulsies gebruikt om de metalen onderdelen te koelen of te smeren. Als deze metaalbewerkingsvloeistoffen in de lucht terechtkomen, vormt zich een aerosol. Deze olienevel veroorzaakt glibberige vloeren en werkoppervlakken en kan de gezondheid negatief beïnvloeden. Deze fijne druppeltjes kunnen ook nadelige gevolgen hebben voor de elektrische apparatuur in de faciliteit.

Oplossingen om olienevel in de automobielindustrie te verminderen

Met een toereikende afzuiging van olienevel heeft de operator een duidelijk zicht op de CNC-machine.Plymovent biedt diverse oplossingen om olienevel in onder meer de automobielindustrie te verminderen. Onze MistWizard kan worden aangesloten op één enkele CNC-machine om de operator een duidelijk zicht op het productieproces te geven. Hierdoor is geen behoefte aan leidingwerk en gecompliceerde elektrische aansluitingen. Onze FlexHood, aangesloten op een MistWizard, kan worden geïnstalleerd boven een open CNC-machine om de deeltjes in de lucht te vangen.

Voor grotere oplossingen hebben wij onze MistEliminator, een modulaire filterbank die met uw bedrijf kan mee groeien. Dit filtersysteem verwijdert de olienevel uit de lucht, en deze kan, afhankelijk van de gebruikte metaalbewerkingsvloeistoffen, opnieuw worden gebruikt in het productieproces. De gefilterde lucht kan naar buiten toe worden afgevoerd of kan worden geherciculeerd naar de fabriek, zodat wordt bespaard op energie en uw verwarmingskosten lager worden.

Neem contact op

Neem contact met ons op om uit te zoeken welke maatwerkoplossing wij u kunnen bieden, welk olienevelprobleem u ook heeft.

 

Referenties

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement