Pedeo

De juiste afzuiging boven een aluminium hogedrukgietmachine bij Pedeo.
Referentie Download PDF
Oplossing
Land België

Pedeo Hogedrukgieterij in Oudenaarde is een ontwikkelingspartner en leverancier van afgewerkte en geassembleerde hogedruk gegoten producten in zink- en aluminiumlegeringen. De jarenlange expertise in het gieten van hogedruk gietdelen maakt uitgebreide persoonlijke ondersteuning bij het ontwerp van de gietstukken mogelijk.

 

De uitdaging bij Pedeo

Bij Pedeo worden hogedruk gegoten producten in zink- en aluminiumlegeringen geproduceerd met behulp van een spuitgietcel. Gedurende dit proces ontstaan op verschillende plaatsen rook en dampen, die opgevangen en afgevoerd moeten worden. Het afvoeren is belangrijk voor een efficiënte temperatuur-regulatie in de productiehal.

Pedeo’s nieuwste aluminium hogedrukgietcel moet daarom voorzien worden van een afzuigsysteem zodat de vrijgekomen rook en dampen veilig kunnen worden afgevoerd. De rook en dampen ontstaan tijdens het proces op verschillende plaatsen zoals aan de oven tijdens het smelten van aluminium. Daarnaast ook bij het overgieten van aluminium en injecteren in de matrijs en bij het openen en lossen van de matrijs. De uitdaging ligt dan
ook in het vinden van een afzuigoplossing die al deze plekken weet te bereiken.

 

De oplossing voor Pedeo

Door de hoeveelheid dampen, de snelheid van het opstijgen van de rook door de warmte-ontwikkeling en het formaat van de nieuwe cel, is gekozen voor een oplossing met de Plymovent FlexHood.

Bij Pedeo heeft Plymovent meerdere kappen geïnstalleerd die gekoppeld zijn aan de nieuwe cel. Er is een kap boven de oven gehangen, voorzien van brandvaste lamellen die geschikt zijn voor gebruik bij hoge temperaturen. Aan de gietbus is een op maat gemaakte afzuigmond aangesloten die de aluminiumrook ter plekken wegzuigt. Boven de hogedrukgietcel hebben we nog eens twee symmetrische kappen gehangen, zodat de takel om de matrijssen te wisselen over de machine kan lopen.

Door de automatische start/stop-functie van de afzuiginstallatie die gekoppeld is met de hogedrukgietcel, kan men zo energieefficiënt mogelijk werken. De operator hoeft zich nu niet bezig te houden met de afzuiging, nu deze automatisch in- en uitschakeld.

Daarnaast is het geheel voorzien van een dakventilator. Om tijdens het winterseizoen tochtvorming te voorkomen wordt onderaan de afzuigkappen verse buitenlucht binnengebracht, om zo het verlies van de afgezogen warme lucht te compenseren.

 

Voordelen

■ Volledig gekoppeld met de besturing van de hogedrukgietcel
■ Minimaal energieverbruik
■ Optimale benutting van de ruimte boven de machine
■ Maximale afzuiging aan de bron
■ Maatwerkoplossing

 

Testimonium van Pedeo

Door de automatische start/stop-functie van de afzuiginstallatie kunnen we zo energie-efficiënt mogelijk werken. De operator hoeft zich nu niet bezig te houden met de afzuiging, nu deze automatisch in- en uitschakelt.

We zijn ook erg blij met de gecompartimenteerde aanpak van het probleem. Door het maatwerk dat Plymovent heeft geleverd, kan er perfect aan de bron worden afgezogen.

-> Visit the website of Pedeo

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement