SCS | Centraal Filtersysteem | Plymovent

Een zelfreinigend centraal filter

SCS | Centraal Filtersysteem | Plymovent
SCS | Centraal Filtersysteem | Plymovent
Highlights

De SCS is een centraal filtersysteem voor verwijdering van rook tijdens het lassen, snijden en slijpen in de metaalverwerkingsindustrie.

Video
Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

De SCS-unit is een allround centraal filtersysteem. Dit systeem is ontwikkeld om droge dampen van las-, snij- en slijpprocessen in de metaalverwerkende industrie te verwijderen.

 

SCS-unit in lasrookafzuigsystemen

Het SCS-filtersysteem kan vrij eenvoudig worden geïnstalleerd. De acht luchtinlaatposities en twee luchtuitlaatposities maken de unit uiterst flexibel. Aangezien het compacte SCS-filtersysteem weinig vloeroppervlak vereist, kan de unit in diverse opstellingen worden gebruikt.

 • Bronafzuiging door middel van afzuigarmen
 • Geïsoleerd werkgebied door middel van een afzuigkap
 • Ruimtelijk filtratiesysteem* om de achtergrondconcentratie van lasrook beheersbaar te houden

 

Zelfreinigend

Het SCS-filtersysteem is standaard uitgerust met RoboCleanPlus. Dit zelfreinigende systeem reinigt, sectiegewijs, automatisch het filterpatroon, via persluchtstoten. Stof en deeltjes vallen in een afvalcontainer van 100 liter. Het zelfreinigende systeem is gebruikersvriendelijk, tevens wordt hiermee de levensduur van het filterpatroon vergroot doordat stof en metaaldeeltjes constant van het filteroppervlak worden verwijderd. Dit vermindert de onderhouds- en vervangingskosten aanzienlijk.

 

Compacte unit

Het SCS-filtersysteem is uitgerust met een verticaal geplaatste filterpatroon. Hoewel de filteroppervlakte 150 m2 groot is, is de SCS-unit klein qua volume, zodat weinig vloeroppervlak in beslag wordt genomen.

 

Energiebesparend

Met een SCS-unit in uw lasrookafzuigsysteem bespaart u energie als recirculatie toegestaan is (afhankelijk van plaatselijke voorschriften). Met recirculatie is minder behoefte aan ventilatie met buitenlucht. Duur verwarmde of gekoelde lucht blijft binnen de werkplaats, waardoor zowel algemene als technische (onderhouds)kosten en de nadelige gevolgen van de werkzaamheden voor het milieu geringer zijn.

 

Twee versies filtratiesystemen

De SCS zal leverbaar zijn met de nieuwe Plymovent besturingssystemen: de ControlGo en de ControlPro.

 

SCS GO

De SCS GO is voorzien van een ingebouwde regelaar: de ControlGo. De ControlGo is ontworpen op basis van hetzelfde platform als de ControlPro, levert dezelfde prestaties maar met vooraf ingestelde configuraties voor de gebruiker met standaardeisen. Bij de SCS GO wordt gebruikgemaakt van drukknoppen en indicatielampjes voor eenvoudige interactie om tegemoet te komen aan eenvoudige eisen van elke gebruiker.

 

SCS PRO

De SCS PRO wordt uitgerust met de ControlPro. Dit besturingsysteem beschikt over een intuitieve bedieningsinterface (touchscreen) waarop in een oogopslag is te zien hoe het systeem presteert, wat het systeem op het moment doet, wat het vervolgens gaat doen en hoe u het in vorm houdt. Het uitgebreide en goed toegankelijke menu zorgt voor eenvoudige en volledige aanpasbaarheid. Voor uitgebreide verbindingsmogelijkheden maakt ControlPro gebruik van communicatie via het netwerk (Ethernet). ControlPro is de besturing die tegemoetkomt aan alle eisen van de professionele gebruiker: eenvoud, inzicht, verbonden.

Indien uw filters worden aangestuurd door ControlPro-besturingssystemen, biedt Plymovent de mogelijkheid deze uit te breiden met ControlPro Connect. Dit is een geavanceerd webportaal waarmee u in één oogopslag vanaf uw PC, tablet of smartphone meerdere filters in uw faciliteit kunt bewaken, beheren en instellen.

 

* Als de SCS-unit in een werkplaats wordt gebruikt om de achtergrondconcentratie van lasrook beheersbaar te houden (als onderdeel van een ruimtelijk filtratiesysteem), dan moeten lassers tijdens hun laswerkzaamheden persoonlijke bescherming dragen, zoals overdrukhelmen.

Kenmerken
 • Filter met lange levensduur
 • Aanpasbaar aan werkpleksituaties met verschillende inlaat- en uitlaatopties
 • Compact ontwerp
 • Zelfreinigend RoboCleanPlus systeem; onderhoudsvriendelijk
 • Beslaat een minimaal vloeroppervlak
 • Laag energieverbruik.
Geschikt voor
 • Middelzware tot zware toepassingen zoals professioneel handlassen of onderbroken semi-automatisch lassen en robotlassen.
 • Zware lastoepassingen met semi-automatisch lassen en robotlassen in ploegendiensten of 24/7
90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement