MDB-COMPACT

Compacte filtratie-units met een beproefde technologie

MDB-COMPACT
MDB-COMPACT
MDB-COMPACT
Highlights

De MDB-COMPACT is vanwege zijn compacte ontwerp de ideale keus voor toepassingen waar bij de bron van de vervuiling een filter nodig is.

Video
Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

Met de MDB-COMPACT levert Plymovent u de beproefde en ongeëvenaarde technologie van de MultiDust Bank in een compacte en voorgeassembleerde reeks modellen. De MDB-COMPACT is verkrijgbaar met een breed scala aan filtermedia en kan worden gebruikt voor bijna al het zwevende vervuilende stof*. De MDB-COMPACT is vanwege zijn compacte ontwerp de ideale keus voor toepassingen waar bij de bron van de vervuiling een filter nodig is.

 

Metaalverwerkende industrie

Plymovent is vermaard om zijn expertise op het gebied van afvangen en filteren van rook die afkomstig is van lassen en snijden van metaal. In deze industrie is de MDB-COMPACT de beste keus voor geautomatiseerde productieprocessen die een klein specifiek filter nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bij (laser)lassen en snijden. De MDB-COMPACT kan het werk altijd aan, of de rook nu droog of olieachtig is**.

 

SilentFlowTM: demper zonder leidingwerk

De MDB-COMPACT is uitgerust met een geïntegreerde ventilator die in een geluidsabsorberende SilentFlowTM-kast is geplaatst. SilentFlowTM vermindert zowel het mechanische geluid als het luchtstroomgeluid van de ventilator. Een aanvaardbaar geluidsniveau zonder aanvullend leidingwerk*** bij de afzuigzijde van het filter maakt de algehele installatie compacter en gemakkelijker te installeren.

 

Lage operationele kosten met de Ram-AirTM

Een Ram-AirTM-pulsversterker wordt in elke filterpatroon geplaatst en verspreidt de pulsenergie rechtstreeks naar het filtermedium. De resultaten zijn duidelijk waarneembaar: schonere filters, lagere drukval, minder perslucht en lager energieverbruik. Ram-AirTM betekent lagere operationele kosten.

 

Plymovent BiCo-filterpatronen gaan langer mee

De levensduur van het filter wordt niet alleen bepaald door de efficiency van de reiniging maar vaker door de hechtingskracht tussen de vezels in de media. Als de hechting breekt neemt de drukval onmiddellijk toe en daalt de luchtstroom. Dit houdt normaliter in dat een kostbare vervanging van de filterpatroon moet plaatsvinden. BiCo-patronen van Plymovent zijn gebaseerd op geavanceerde bicomponent-technologie. De BiCo-patroon van Plymovent beschikt over een verbeterde pulsstabiliteit, een lage drukval en een lange levensduur van het filter.

 

Filterbesturing via intuïtief touchscreen

Het filtersysteem MDB-COMPACT PRO wordt gecombineerd met het intelligente besturingsplatform ControlPro. Dit systeem omvat een uitgebreid functiepakket voor controle en besturing van het filterreinigingssysteem op basis van instelbare drempelwaarden, het type afzuigventilator, de vereiste luchtstroming en de corresponderende ventilatorsnelheid. Door middel van de gebruikersvriendelijke HMI met intuïtief touchscreen zijn alle parameterinstellingen van het systeem configureerbaar via een heldere en gemakkelijk toegankelijke menustructuur. En dit systeem geeft bovendien op elk moment een duidelijk inzicht in de status en prestatie van het systeem. Wanneer er meerdere MDB-filtersystemen zijn, kunnen deze worden bestuurd door één enkele ControlPro.

Indien gewenst kunt u dit besturingssysteem uitbreiden met ControlPro Connect. Met dit geavanceerde webportaal kunt u elk willekeurig aantal filters bewaken, beheren en besturen vanaf uw PC, tablet of smartphone.

 

* geen explosieve stof
** bij een hoog oliegehalte wordt de OilShield-kalksteendoseerinstallatie aanbevolen
*** indien toegestaan door plaatselijke standaards, normen en wetten

Kenmerken
  • Voorgeassembleerd compact ontwerp met geïntegreerde ventilator
  • Vervanging patronen in voorpaneel
  • Gemakkelijk te legen stoflade
  • SilentFlowTM-geluidsvermindering zonder leiding voor een compacte installatie
  • Ram-AirTM-pulsversterker biedt betere reiniging voor een langere levensduur van het filter en lager drukverlies
Geschikt voor
  • Geautomatiseerd productieproces
  • (Laser)lassen
  • Snijden
Referenties
90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement