Krachtige lasrookafzuiging voor meerdere lastoortsen

Lastoorts-afzuigsysteem voor het zware laswerk

Krachtige lasrookafzuiging voor meerdere lastoortsen
Krachtige lasrookafzuiging voor meerdere lastoortsen
Krachtige lasrookafzuiging voor meerdere lastoortsen
Krachtige lasrookafzuiging voor meerdere lastoortsen
Highlights

Toortsafzuiging is een efficiënte manier om lasrook bij de bron af te zuigen. De MDB-2/HV PRO is een lastoorts extractiesysteem voor zware laswerk.

Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

De MDB-2/HV PRO is een centraal hoog vacuüm filtersysteem met geïntegreerde ventilator voor aansluiting op 6 tot 10 * afzuigtoorts. Dit systeem presteert uitstekend, is zeer effectief en zelfreinigend.

Dit centrale filtersysteem wordt aanbevolen voor zwaar handmatig lassen en lange lasreeksen. De automatische filterreiniging verwijdert het opgevangen stof uit het filtermedium en laat het in de stofton vallen. Deze grote stofton heeft een verbindingslift die ervoor zorgt dat het gevaarlijke stof niet lekt en gemakkelijk kan worden geleegd.

Het afzuigvermogen van de krachtige 14,5 kW-ventilator kan handmatig naar behoefte worden aangepast. Om dit mogelijk te maken is de unit standaard voorzien van een Variable Frequency Controller. Optioneel kan het afzuigsysteem worden aangesloten op een WCS-Control Box met laskabelsensoren. Deze sensoren detecteren lasactiviteit en starten of stoppen de unit automatisch.

 

Filterbediening via intuïtief touchscreen

De MDB-2/HV PRO wordt bestuurd door een ControlPro, voorzien van een HMI met intuïtief touchscreen. Dit maakt de bediening van de unit zeer eenvoudig. Het geeft inzicht in het filtersysteem, start bijvoorbeeld de reinigingscyclus of past eenvoudig de weektimer voor automatisch starten en stoppen aan. De ControlPro signaleert ook wanneer de filterpatronen het einde van hun levensduur bereiken.

Indien uw filters worden aangestuurd door ControlPro-besturingssystemen, biedt Plymovent de mogelijkheid deze uit te breiden met ControlPro Connect. Dit is een geavanceerd webportaal waarmee u in één oogopslag vanaf uw PC, tablet of smartphone meerdere filters in uw faciliteit kunt bewaken, beheren en instellen.

 

Laag geluidsniveau

De MDB-2/HV PRO is bijzonder stil met een geluidsniveau ver onder 70 dB (A). De blower wordt standaard ingebouwd in een geluidsgeïsoleerde behuizing en de uitlaatlucht wordt gedempt door een geluiddemper op de uitlaat.

 

Brandpreventie voor het toortsafzuigsysteem

Het systeem bevat een labyrint SparkTrap, waardoor wordt voorkomen dat vonken de filterpatronen bereiken. Bovendien kan een optioneel brandblussysteem worden geïnstalleerd.

 

Verplaats het systeem eenvoudig wanneer uw werkplaatsindeling verandert

Bij een verhuizing is het afzuigsysteem eenvoudig aan te passen. De inlaat heeft een snelkoppeling aan de linker- of rechterkant van de unit. Heftruckuitsparingen zijn geïntegreerd aan de onderkant van de unit, evenals verstelbare poten om instabiliteit van het afzuigsysteem te voorkomen.

 

* Het maximale aantal is afhankelijk van de specificaties van de toorts.

Kenmerken
  • Centraal filtersysteem voor maximaal 10 rookafzuigtoortsen
  • RamAirTM-pulsversterker voor efficiënte reiniging en een lange levensduur van het filter
  • Laag geluidsniveau van slechts 68 dB
  • HMI met intuïtief touchscreen voor eenvoudig inzicht in het filtersysteem
  • Het afzuigsysteem kan gemakkelijk worden verplaatst als de fabrieksindeling verandert
  • Sensor voor stoftonniveau is optioneel
Geschikt voor
  • Zwaar handmatig lassen
  • Lange handmatige lasreeksen
90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement