Zware industrie

Lasrookafzuiging is een belangrijk aspect bij de productie van constructie-apparatuur zoals kranen en bulldozers.

Effectieve afzuiging in fabrieken van ‘zwaar materieel’

Lassen, snijden en gutsen zijn veel voorkomende werkzaamheden in de zogenoemde zware industrie.

Tijdens metaal- en fabricageprocessen worden lasrook en slijpstof gegenereerd. Deze dampen kunnen zich ophopen boven machines en een zichtbare rookwolk vormen die tot een potentieel gevaarlijke werkomgeving leidt.

Het is nodig om afzuig- en filtratiesystemen van hoge kwaliteit te installeren om te voldoen aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot vervuilende stoffen tijdens las- en slijpwerkzaamheden.

 

Lasrook kan een deken vormen in de werkplaatsen van de zware industrie

In deze specifieke industrietak wordt vaak gewerkt met grote werkstukken. Bronafzuiging is hier moeilijk werkbaar en er kan snel een lasrookdeken ontstaan. Deze deken bestaat uit lasrook, deeltjes en de resten van gesmolten metaal. Lassers moeten zich vaak verplaatsen van het ene werkstation/werkstuk naar het andere. Persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen de lasser dan wel beschermen, maar niet de andere medewerkers in de productiefaciliteit. De hoeveelheid schadelijke en milieuonvriendelijke dampen en rook moet worden verlaagd om ook andere personen dan alleen de lassers te beschermen.

 

Hoe ziet een afzuigoplossing in zo'n werkplaats eruit?

De meeste lasrookafzuigsystemen halen de lasrook weg uit de ademzone van de lasser. Maar waar dit niet mogelijk of niet effectief is, kunnen oplossingen zoals het Push-Pull systeem van Plymovent helpen de omgeving voor iedereen schoon te houden.

Met parallel kanaalwerk met een zorgvuldig gekalibreerde luchtstroming kan de lasrookdeken worden verzameld en gereinigd (Pull). Na circulatie via het systeem wordt de gefilterde lucht via de uitlaatpijp teruggebracht tot in de werkplaats (Push). Het afzuigen van vervuilde lucht en terugleiden van schone lucht vormen een onderdeel van het constante Push-Pull proces.

 

Diluter-systeem

Met het Diluter-systeem biedt Plymovent een kanaalvrije oplossing, als er geen bronafzuiging of afzuigkappen kunnen worden toegepast.

De Diluter is een vrijstaand filtratiesysteem met multidirectionele uitblaasnozzles die, zelfs in grote fabricagefaciliteiten, voor een effectieve beheersing van lasrook kunnen zorgen. Een bijzonder pluspunt hierbij is de eenvoudige installatie zonder kanaalwerk. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen, maar ook in een effectieve oplossing voor een breed scala aan lastechnieken in constant veranderende locaties.

 

Download

Referenties

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement