Scholen

Een meerarmensysteem voor lascabines in de praktijkruimte van een lasschool.

Verminder lasrook in de praktijkruimte

Elke dag worden er nieuwe lassers opgeleid. Op lasscholen ligt de nadruk vaak op persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zoals lashelmen, handschoenen en gehoorbescherming. Echter, de kwaliteit van de binnenlucht is ook erg belangrijk. Het inademen van lasrook kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van studenten.

De voorbeeldfunctie van een school maakt het nóg belangrijker dat las- en slijpwerkzaamheden plaatsvinden binnen de wettelijke grenswaarden. Het is belangrijk om lassers-in-spe, andere leerlingen en apparatuur te beschermen tegen lasrook, vonken en spatten tijdens laswerkzaamheden.

Oplossingen voor het verwijderen van lasrook

Een afzuiginstallatie van hoge kwaliteit met goede filtratie is nodig om onder de wettelijke grenswaarden voor lasrook en slijpstof te blijven. Onze producten vangen lasrook effectief af. Wij bieden:

  • afzuiging bevestigd op het laspistool
  • afzuiging d.m.v. mobiele lasrookafzuigers die vrij door de praktijkruimte kunnen bewegen
  • bronafzuiging in lascabines

Plug & Play product of een totaaloplossing?

Plymovent maakt onderscheid tussen 2 mogelijkheden voor afzuiging op een lasschool: Plug & Play producten of een totaaloplossing.

Plug & Play producten zijn mobiele of draagbare lasrookafzuigers of lastafels met een geïntegreerd afzuig- en filtratiesysteem. Een afzuigtafel kan in een loze hoek van een lokaal worden geplaatst. Dit is een goede oplossing voor een klein lokaal met slechts enkele studenten.

Een andere mogelijkheid is een totaaloplossing voor het verwijderen van lasrook, op maat gemaakt voor uw lasschool. Het systeem bestaat uit een combinatie van afzuigarmen, afzuigtafels, filters en ventilatoren. Dit is een goede oplossing voor meerdere lascabines op rij of diverse lasgebieden.

Installeer een nieuw systeem of breid het huidige systeem uit

Een nieuw afzuigsysteem kan geïnstalleerd worden voor uw lasopleiding, maar het is ook mogelijk een bestaand systeem uit te breiden of te vervangen. Het is belangrijk voor studenten om een goede start te maken in hun loopbaan, zonder zich zorgen te hoeven maken over de rook en dampen die ze mogelijk inademen. Een geavanceerde afzuiginstallatie kan er zelfs voor zorgen dat nieuwe studenten de voorkeur aan uw lasschool geven.

Plug & Play producten

Plymovent heeft 3 Plug & Play producten in zijn assortiment die zeer eenvoudig te installeren zijn. De PHV is een draagbare hoogvacuüm lasrookafzuiger die op het laspistool bevestigd kan worden. De PHV kan ook gecombineerd worden met een flexibele buis met magneetvoet zodat deze dicht bij het lasproces geplaatst kan worden. Het tweede product is de afzuigtafel. Dit is een lastafel met een geïntegreerd filter dat lasrook effectief naar beneden en (optioneel) naar achter afzuigt. Het derde Plug & Play product zijn de mobiele lasrookafzuigers waar een afzuigarm op gemonteerd is. Deze afzuigers kunnen eenvoudig door het klaslokaal gereden worden naar de plaats waar gelast gaat worden, of om grote werkstukken heen.

Totaaloplossing

Plymovent kan ook een totaaloplossing voor uw lasschool ontwerpen. Deze oplossing is een combinatie van diverse Plymovent producten zoals afzuigarmen, ventilatoren en stationaire filters. Ook afzuigtafels kunnen onderdeel zijn van de totaaloplossing, zodat extra werkplekken worden gecreëerd.

Een meerarmensysteem kan lasrook uit een rij van lascabines verwijderen. Het voordeel is dat elke arm apart versteld kan worden zodat hij dicht bij de bron de lasrook kan afzuigen. Dit systeem is op maat gemaakt voor uw lasschool en gemakkelijk te bedienen. Wanneer het meerarmensysteem automatisch bestuurd is, leidt het ook tot een lager energieverbruik, waardoor u uw investering sneller heeft terugverdiend. Welke totaaloplossing wij ook adviseren, het resultaat is altijd een perfect functionerend lasrookafzuigsysteem.

Contact

Neem gerust contact op voor meer informatie of advies.

 

Referenties

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement