Scheepsbouw

In de scheepsbouw is lasrookafzuiging in nauwe ruimtes zeer belangrijk.

Schepen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in ons dagelijks leven, van vrijetijdsactiviteiten tot wereldwijd transport van bijna alle verhandelde goederen. Toen in de scheepsbouw van de 19e eeuw nieuwe technologie werd geïntroduceerd, werd klinkwerk vervangen door lassen, wat scheepsbouwers grote voordelen opleverde, zoals een hogere efficiency, gladdere oppervlakken en lichtere constructies. Lassen wordt daarom nu beschouwd als een van de populairste methoden voor werken bij hoge temperaturen in de scheepsbouw. 

Hoewel lassen de scheepsbouw veel mogelijkheden biedt, stellen lasdampen uw werknemers bloot aan gezondheidsrisico's als u niet de juiste maatregelen treft. Zoals het International Agency of Research on Cancer (IARC) stelt: langdurige blootstelling aan lasrook kan meerdere soorten kanker tot gevolg hebben. Op uw scheepswerf is het daarom van essentieel belang om de benodigde voorzorgsmaatregelen te treffen. 

Bij Plymovent leveren wij onze klanten hoogwaardige en effectieve afzuig- en filtratiesystemen die zijn ontworpen om u en uw werknemers te beschermen vanaf het begin van de bouw totdat de dag dat het schip gereed is om zijn reis op het water te beginnen. 

 

Onze producten 

Onderdeel zijn van de scheepsbouw betekent werken in kleine, krappe ruimtes, maar ook in ongelooflijk grote ruimtes. Plymovent kan u voorzien van de juiste oplossing, waar u ook werkt.

 

Meerarmensystemen en werkbank met onder- en achterafzuiging

Plymovent biedt een breed scala aan afzuigarmen waarmee bij de bron lasrook en slijpstof worden afgevangen. Behalve dat wij onze klanten een verscheidenheid aan systemen met enkele arm bieden, leveren wij ook de ultieme meerarmensystemen. U kunt verschillende armlengtes en armdiameters kiezen, afhankelijk van uw specifieke toepassing. Het filter in dit systeem varieert eveneens van kleine enkelvoudige filters tot grote modulaire zelfreinigende filters en kunnen in de loop der tijd worden aangepast. Dit automatische systeem garandeert ook een lager elektriciteits- en energieverbruik, zodat u wordt geholpen om uw investeringsrendement te verkorten. 

Een andere methode voor afzuiging bij de bron is onze werkbank met onder- en achterafzuiging. De DraftMax zuigt via het werkoppervlak en het optionele achterafzuigpaneel de rook en stof af voordat deze de ademzone bereiken. De DraftMax wordt geleverd in twee uitvoeringen: de DraftMax Eco en de DraftMax. Wij kunnen u helpen voor uw specifieke toepassing de beste werkbank te vinden. 

Afvangen bij de bron is niet of nauwelijks mogelijk wanneer u aan iets werkt op een zeer grote locatie of wanneer u een aantal meters in de hoogte werkt. Wanneer afvangen bij de bron of afzuigkappen niet haalbaar zijn, heeft ruimtelijke luchtreiniging en ventilatie daarom de voorkeur. Met deze systemen blijft u onder de limietwaarden en blijven u en uw personeel veilig.

 

Diluters en het Push-Pull systeem

Wij bieden u en uw werknemers twee soorten Diluters, waaronder de SCS-Diluter en de MDB-Diluter die zijn ontworpen om de lasrookconcentratie in uw werkplaats onder controle te houden. Terwijl de SCS-Diluter-systemen zijn ontworpen voor licht tot middelzwaar laswerk, zijn de MDB-Diluter-systemen ontworpen voor intensief laswerk met veel stofontwikkeling. Beide systemen hebben hun eigen extra voordelen. Wij kunnen u helpen voor uw toepassing het juiste Diluter-systeem te specificeren. 

Ons Push-Pull systeem is een ander systeem dat wij aanbevelen wanneer afvangen bij de bron en laskappen geen optie zijn. Dit voordelige modulaire systeem zuigt de rook af en transporteert deze via het filter. De gefilterde lucht wordt vervolgens via het uitblaaskanaal terug gerecirculeerd naar uw werkplaats. Dit systeem zorgt daarom niet alleen voor een schonere werkplaats, maar helpt u ook kosten te besparen omdat uw energieverbruik daalt.

 

Afzuigkappen

De FlexHood is een afzuigkap die is ontworpen om uw lasplaats te isoleren. Dit is een modulaire afzuigkap die speciaal geschikt is voor robotlassen. Dit systeem vermindert het aantal toxinen in de lucht en zorgt ervoor dat vonken en spatten binnen in de kap blijven, zodat werkende personen in de nabijheid beschermd blijven. 

Schepen waren nog nooit zo technisch geavanceerd en veilig als vandaag de dag, dankzij de duizenden werkenden die zich ervoor inzetten de wereld te voorzien van goed gebouwde schepen. Des te meer reden om goed voor hen te zorgen.

 

Download

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement