Constructiebedrijven

Lasrookafzuiging in de metaalverwerkende industrie

Gebouwen en bruggen maken deel uit en zijn goede voorbeelden van staalconstructies. Grote projecten, die moeten voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag. Staalconstructiebedrijven werken vaak met lassers. Sommige laswerkzaamheden vinden buiten plaats, op de constructiewerkplaats, maar de meeste werkzaamheden worden binnen in een hal voorbereid.

Daarom zijn geavanceerde en effectieve afzuig- en filtratiesystemen nodig die ervoor zorgen dat ten aanzien van las- en slijpwerkzaamheden de wettelijke limieten niet worden overschreden. Onze producten zuigen op effectieve wijze lasrook af, waardoor zowel werknemers als werkgevers worden beschermd tegen de gevaren van lasrook en (slijp)stof. Het resultaat is een werkomgeving die schoner en gezonder is.

Oplossingen voor lasrookafzuiging

Wij bieden diverse oplossingen om lasrook in uw hal onder controle te brengen. Door middel van een stappenplan kunnen we met u naar de juiste oplossing toewerken. Bronafzuiging is de meest ideale oplossing, maar is met deze grote werkstukken niet altijd mogelijk. Daarom heeft Plymovent ook afzuigkappen in het assortiment om een lasgebied of lasrobot af te schermen en via de overkapping de lasrook af te zuigen en te filteren.

Algemene filtratie

Daarnaast bieden we ook op maat gemaakte algemene filtratiesystemen. Deze verlagen de achtergrond concentratie lasrook in de fabriekshal. Plymovent biedt 2 types aan: het Diluter systeem en de Push-Pull systemen. De Diluter is een filter unit die geen leidingwerk nodig heeft. Deze is eenvoudig op een vrije plek in de hal te plaatsen en door het positioneren van de nozzles kan de juiste luchtstroom worden bepaald. Het Push-Pull systeem is het grootste op maat gemaakte filtersysteem. Dit efficiënte systeem brengt een luchtstroom op gang en filtert continue de lucht in de hal waardoor de lasrookconcentratie aanzienlijk verminderd.

Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken zodat wij u een totaaloplossing kunnen aanbieden.

 

Download

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement