Plymovent-installatie bij Scania

De uitdaging

Ferruform AB (gevestigd in Luleå) is een van Scania’s fabrieken in Zweden. Scania staat bekend om zijn vrachtwagens, mijntransportwagens, stads/streekbussen en toerbussen. Daarnaast produceert Scania motoren voor industriële en maritieme toepassingen en stroomopwekking. In Luleå maken zij onder meer metalen chassis voor de vrachtwagens. De stalen frames worden hoofdzakelijk geproduceerd door robotlasmachines. Zo nu en dan wordt er handmatig gelast. De lasactiviteiten bij Scania genereren een grote hoeveelheid lasrook en stof. Deze vervuiling moet op effectieve wijze worden afgezogen om te voldoen aan de voorschriften en de werknemers van Scania een veilige en gezonde werkomgeving te kunnen bieden.

Daarom heeft Plymovent een ‘engineered solution’ ontwikkeld voor deze fabriek in Luleå, Zweden.

 

De Oplossing

In deze Scania-fabriek vinden diverse lasprocessen plaats, allemaal op vaste werkplekken. Plymovent heeft een ‘engineered solution’ ontworpen en de volgende producten geïnstalleerd:

  • Diverse afzuigkappen voor robotinstallaties.
  • Meerarmensystemen met diverse afzuigarmen om lasrook direct bij de bron af te zuigen.
  • OilShield-units om verstopping in het filterpatroon te voorkomen.

De afzuigkappen, armen en kalksteendoseerinstallaties (Oil-Shield units) zijn aangesloten op leidingwerk. Het leidingwerk is vervolgens aangesloten op een centraal filtersysteem: de MultiDust® Bank (MDB). Plymovent heeft gekozen voor twee MDB-40 units. Deze voldoen aan de vereiste capaciteit.

In de automobielindustrie wordt bij lastoepassingen gebruikgemaakt van olie, bijv. om werkstukken of machinegereedschappen te smeren. Olie is vaak de belangrijkste reden dat filterpatronen verstopt raken. Om dat te voorkomen, heeft Plymovent de OilShield ontwikkeld. De OilShield brengt kalksteen in het leidingwerk in, waar het zich mengt met oliën/olie-achtige dampen. De gemengde kalksteen en olie worden een droge stof, die eenvoudig af te vangen is in de afvalbak. Zonder de OilShield waren de filterpatronen voortdurend verstopt, wat hoge vervangings- en onderhoudskosten tot gevolg had.

 

De Voordelen

  • Effectieve verwijdering van lasrook en stof
  • Werkomgeving die veiliger en gezonder is, schone lucht op het werk
  • In overeenstemming met de voorschriften
  • Minder ventilatie- en verwarmingskosten, dankzij de warmtewisselaars
  • Minder kosten voor vervanging van filterpatronen. Dankzij de effectieve kalksteendoseerinstallatie is de levensduur van de filters langer
  • Uitbreiding van het bestaande lasrookafzuigsysteem is eenvoudig, voorbereid op toekomstige groei

 

Effectieve verwijdering van lasrook en stof

Download de PDF (aan de linkerzijde) om de complete oplossing te lezen die door Plymovent bij Scania is geïnstalleerd.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement