Referentie van Nortek

Referentie Download PDF
Oplossing
Sector Machinebouw
Land België

De uitdaging

Nortek Global HVAC produceert luchtverwarmers, luchtbehandelingskasten, verwarmingssecties, luchtgordijnen en rooftop units, onder het merk Reznor. Deze HVAC-toestellen zijn uitgerust met variërende types warmtewisselaars en gebruiken robuuste milieuvriendelijke brandertechnieken. Vóór het inpakken en verzenden gaat elk toestel aan de teststand en wordt het 100% elektrisch en gastechnisch uitgestest. Alle waardes worden nauwkeurig gemeten en geregistreerd in een database, om te garanderen dat de toestellen aan de hoogste kwaliteitsnormen en rendementen voldoen en om volledige traceerbaarheid van het toestel doorheen zijn levenscyclus te waarborgen.

Bij het uittesten in de fabriek, wordt het toestel aan de eindteststand geplaatst. Deze teststanden situeren zich onder een grote afzuigkap. Deze kap is nodig om de rook, die ontstaat ten gevolge van het verbranden van de nog aanwezige olie op en in de warmtewisselaar, af te zuigen. De olie is noodzakelijk bij het vormen van de warmtewisselaar, wat gebeurt door het persen van plaatmateriaal of het plooien van buizen, en deze processen dienen gesmeerd te worden. Deze olie is reeds na enkele minuten, na de eerste ontsteking van het toestel, verwijderd.

Om een idee te geven van afmetingen van de toestellen die bij Nortek Global HVAC geproduceerd worden, de hoogte varieert van 30 cm tot 3 m, en de lengte kan variëren van 70 cm tot 8 m.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement