Referentie van Hörmann

Een FlexHood afzuigkap incl. laslamellen is een ideaal product om een lasmachine af te sluiten van de overige werkvloer.
Referentie Download PDF
Oplossing
Land Nederland

De uitdaging

Hörmann ontwikkelt en produceert deuren in de breedste zin van het woord. Deuren voor de industriële markt, zoals voorzetsluizen voor het laden en lossen van vrachtwagens. Daarnaast produceert Hörmann ook garage- en binnendeuren voor de consumentenmarkt.

In de fabriek in Alkmaar produceert Hörmann onder andere docklevellers, dockshelters, dock- en snelloopdeuren en voorzetsluizen. In 2007 breidde Hormann twee productiehallen uit met een oppervlakte van 2.000 m2. Inmiddels werken hier circa 100 medewerkers.

Tijdens deze uitbreiding werden er nieuwe lasrobots aangeschaft om de productieprocessen in Alkmaar te optimaliseren. Aansluitend werd Plymovent benaderd voor lasrookafzuigsystemen.

De Oplossing

De afzuigkap van Plymovent, FlexHood, is speciaal ontworpen voor lasrobots. Een afzuigkap incl. laslamellen is een ideaal product om een lasmachine af te sluiten van de overige werkvloer. Hierdoor bescherm je de mensen in de nabijheid en zorg je ervoor dat alle lasrook binnen de afzuigkap blijft.

De keuze voor afzuigkappen was dus snel gemaakt.

Het SCS-systeem is gekozen als filtratiesysteem, omdat de lasrook bij Hörmann geen oliën bevat. De vier afzuigkappen zijn door middel van leidingwerk op het SCS-systeem aangesloten. Het systeem is extra energiezuinig dankzij de frequentie-aangestuurde kleppen.

De vervuilde lucht wordt gefilterd in het SCS-systeem en daarna gerecirculeerd. Recirucaltie betekent dat de lucht wordt schoongemaakt en opnieuw in de werkruimte wordt geblazen. Op deze manier verspil je geen kostbare energie.

De afzuigkappen zijn aan de bestaande staalconstructie opgehangen. Hierdoor wordt de werkruimte optimaal benut en hoef je geen optionele staanders op de vloer te bevestigen.

Testimonium

Uitspraak door Dhr. Alexander Oud van Hörmann Alkmaar BV: "We zijn erg blij met de afzuigkappen van Plymovent. De kappen zijn exact op maat aangeleverd. Er wordt dus alleen lasrook afgezogen waar nodig, in een afgeschermd gebied direct boven de lasrobot. De lasrook wordt goed afgezogen waardoor de werkomgeving schoon en dus veilig blijft.” “Daarnaast hebben we voor recirculatie gekozen. Dit betekent dat de lasrook eerst gefilterd wordt. Daarna wordt de schone (reeds verwarmde lucht) weer terug in de werkruimte geblazen. Dit bespaart aanzienlijk op ventilatie- en elektriciteitskosten.”

Afzuigkappen houden werkomgeving schoon

Download de PDF (aan de linkerzijde) om de complete oplossing te lezen die door Plymovent bij Hörmann is geïnstalleerd.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement