Plymovent-installatie bij Breman Machinery

Het U-Push-Pull systeem is om de lasrobot heen geplaatst voor optimale afzuiging.
Referentie Download PDF
Sector Machinebouw
Land Nederland

De uitdaging

Breman Machinery heeft drie werkplaatsen van maar liefst 25 meter hoog, in twee van deze werkplaatsen vinden laswerkzaamheden plaats. Daarnaast is er nog een hal van 15 meter hoog waarin ook laswerkzaamheden uitgevoerd worden. Vanwege de variërende omvang van de laswerkstukken en de grote afstand tussen de lassen was bronafzuiging in deze situatie niet mogelijk.

In de eerste hal was reeds een lasrookafzuiginstallatie aanwezig, maar deze voldeed niet aan de wensen. Door de grote hoeveelheid lasdraad dat verbruikt werd, gingen de filters niet langer dan twee weken mee.

In de tweede hal wordt handmatig gelast en er staat een lasrobot. De robot wordt gebruikt voor het lassen aan grote werkstukken, waarbij veel lasdraad verbruikt wordt. Automatisch ontstaat er dan ook meer lasrook. Dit in combinatie met het handmatig lassen op wisselende plaatsen binnen de hal, zorgt voor veel fijnstofvorming in de vorm van een lasrookdeken. Er werd gezocht naar een oplossing die zowel geschikt was voor handmatig lassen als voor robotlassen.

In de derde hal wordt, evenals in de eerste hal, gewerkt aan grote werkstukken en er wordt voornamelijk handmatig gelast. De lasrook stijgt door de warmte tussen de 4 en 6 meter, op deze hoogte zal de lasrookdeken wordt gevormd. De lasrookdeken wordt dikker gedurende de dag. Wanneer de temperatuur afneemt, komt de lasrookdeken naar beneden.

Afzuiging van lasrook in werkplaatsen die 25 meter hoog zijn

Download de PDF (aan de linkerzijde) om de complete oplossing te lezen die door Plymovent bij Breman Machinery is geïnstalleerd.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement