MobilePro

Zelfreinigende rookafzuiging voor de professionele lasser

MobilePro
MobilePro
MobilePro
MobilePro
Highlights

De MobilePro is een lasrookafzuiging voor professionele lassers die behoefte hebben aan een flexibele oplossing. Kan worden uitgebreid met HEPA-filter en Carbon Kit.

Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

De mobiele filterunits van Plymovent zijn ontworpen om op locatie lasrook af te zuigen in krappe ruimten en ruimten die moeilijk bereikbaar zijn voor vaste afzuigsystemen, bijvoorbeeld in het midden van een werkplaats of juist in een afgelegen hoek.

Deze robuuste mobiele unit is voorzien van een ergonomische handgreep en vier wielen waarvan twee zwenkwielen om eenvoudige verplaatsing mogelijk te maken. De MobilePro is geschikt voor een groot aantal lastoepassingen zoals MIG, MAG, TIG, GMAW, FCAW en elektrodelassen.

Vanzelfsprekend kunnen de uittrekbare afzuigarmen van Plymovent, de 3 en 4 meter KUA en de EconomyArm aan de MobilePro worden bevestigd om de benodigde lengte te bereiken.

 

Geluidsabsoberende SilentFlowTM-kast zonder leidingen

De MobilePro is uitgerust met een geïntegreerde ventilator die in een SilentFlowTM geluidsabsorberende kast is geplaatst. SilentFlowTM vermindert zowel mechanische geluiden als het geluid van de luchtstroom van de ventilator door gebruik te maken van een innovatieve luchtgeleiding, akoestische panelen en speciaal ontworpen uitlaat.

 

Ram-AirTM lage operationele kosten

De MobilePro is uitgerust met een Ram-AirTM-pulsversterker, een krachtig deel van het back-pulse reinigingssysteem dat de efficiëntie van de reiniging verbetert. Een Ram-AirTM-pulsversterker is in het filterpatroon geplaatst en verdeeld de pulsenergie direct naar het filtermedium. De resultaten zijn indrukwekkend: minder drukverlies, lager perslucht- en energieverbruik. Ram-AirTM betekent lagere operationele kosten.

 

BiCo-filterpatronen gaan langer mee

De levensduur van het filter wordt niet alleen bepaald door de efficiëntie van de reiniging maar vaker nog door de sterkte van de binding tussen de vezels in het filtermedium. De meeste filters gaan kapot doordat de binding breekt. Dit veroorzaakt een onmiddellijk drukverlies en een vermindering van de luchtstroom. Het resultaat: een kostbare vervanging van het filterpatroon. De polyester BiCo-filterpatronen die in de Plymovent worden toegepast, zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de Bi-Component technologie. Door deze technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van vezels, bestaat een verschil in smeltpunt tussen de kern en het oppervlak en wordt een consistente kwaliteit en sterkte gewaarborgd waardoor de patronen een veel langere levensduur hebben. Plymovent patronen zijn 100% polyester en kunnen daarom ook worden gereinigd.

 

Voldoet aan lokale regelgeving

De zelfreinigende lasrookafzuiger van Plymovent, de MobilePro, voor de professionele lasser voldoet aan ISO-EN 15012-1: 2013 lasrookklasse W3. Om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving kan de MobilePro worden uitgebreid met een extra HEPA-filtermodule (filterclassificatie H14). Deze filtermodule is een universele, wand gemonteerde unit met HEPA-filtercassette en geschikt voor kanaalmontage.

Kenmerken
 • Robuuste mobiele unit
 • 2 Zwenkwielen voor eenvoudige verplaatsing
 • Bereik van de afzuigarm: 2-4 meter
 • Ergonomische handgreep/gereedschapshouder
 • Geluidsabsorberende SilentFlowTM-kast zonder leidingen
 • Zelfreinigende Ram-AirTM-pulsversterker
Geschikt voor
 • Lassen in krappe ruimtes
 • MIG lassen
 • MAG lassen
 • TIG lassen
 • GMAW lassen
 • FCAW lassen
 • Elektrodelassen
90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement