Onderhoud

Onderhoud aan een lasrookafzuigsysteem

Het is belangrijk om uw afzuigsysteem voor lasrook regelmatig te controleren en periodiek te onderhouden zodat u er zeker van bent dat het optimaal functioneert. Periodiek onderhoud, zoals het vervangen van filters en tussentijdse checks, is nodig voor een effectief en optimaal functionerend systeem. In veel landen is een jaarlijkse controle zelfs in de wetgeving vastgelegd. Wij begrijpen dat onze systemen voor lasrookafzuiging ondergeschikt zijn aan uw bedrijfsproces, maar een goede werking van het filtratiesysteem is belangrijk voor de gezondheid van uw medewerkers en een schone werkomgeving.

 

Reserveonderdelen

Tijdens het onderhoud aan een lasrookafzuigsysteem, kunt u onderdelen tegenkomen die aan vervanging toe zijn. Deze reserveonderdelen kunt u bestellen via een Plymovent kantoor of een distributeur bij u in de buurt. Om te zien welke onderdelen beschikbaar zijn, kunt u de handleiding raadplegen. Ook kunt u contact opnemen met ons of met de distributeur.

 

Replacing filters is an important part of the maintenance of a welding fume extraction system.

Vervangende filters

Filters zijn een belangrijk onderdeel van het lasrookafzuigsysteem. Wanneer filters door een generiek filter worden vervangen, kan de prestatie van het hele systeem achteruit gaan. Daarom raden wij aan om alleen Plymovent filterpatronen te gebruiken. Deze kunnen via een Plymovent kantoor of een distributeur besteld worden.

Herken uw filterpatroon

Firmware

De meeste van de nieuwere installaties van Plymovent zijn uitgerust met de ControlPro. De ControlPro kan worden geüpdatet met nieuwe firmware. Wij raden aan om deze systemen altijd te updaten met de nieuwste versie die beschikbaar is.

Service contract

In veel gevallen kan een service contract worden afgesloten via een Plymovent kantoor of een distributeur. Het service contract bestaat uit o.a. een check van het systeem, schoonmaken of vervangen van de filterpatronen, inspectie van de motoren en besturingssysteem, schoonmaken van de ventilatorbladen en het monitoren van de luchtdruk. Groot voordeel is dat versleten onderdelen op tijd kunnen worden vervangen om extra uitvaltijd te voorkomen. Een ander voordeel is dat het service contract kan dienen als bewijs voor de arbeidsinspectie om aan te tonen dat het systeem functioneert zoals het hoort.

Brochure periodieke keuring

 

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op!

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement