Lasrook verwijderen

There are international standards for the preferred order in which welding fumes must be captured.Wetgeving verplicht bedrijven om lasrook in de ademzone van een lasser onder een bepaalde grenswaarde te houden. Omdat lasrook schadelijk kan zijn voor de gezondheid, moeten deze verminderd en/of afgezogen worden van de plaats waar deze zich verzameld. Plymovent heeft diverse effectieve oplossingen voor het verwijderen van lasrook.

Aanpak voor het verminderen van lasrook

Om lasrook effectief af te vangen moet de volgorde van de Arbeidshygiënische strategie uit de Arbowet gevolgd worden. De volgorde staat hieronder beschreven. Er wordt eerst naar de bron gekeken, daarna wordt pas de volgende stap uit de strategie bekeken. In praktijk is de oplossing voor een werkplaats vaak een combinatie van diverse stappen.

Een schonere fabriek

Als lasrook effectief wordt afgevangen, kan worden voorkomen dat vervuilde lucht zich door het pand verspreid. Machines, gereedschap, producten, kantoren en kantines blijven schoner omdat er geen stof en rook meer neerdaalt.

Minder ziekteverzuim

Het is zeer aannemelijk dat lasrookafzuiging zorgt voor minder ziekteverzuim bij uw werknemers. Ook kan het andere gezondheidsklachten bij medewerkers, zoals beroepsastma en geïrriteerde ogen, verminderen.

De strategie in de praktijk

Onze referenties geven u een aantal praktische voorbeelden van bedrijven waar wij de lasrook effectief hebben teruggebracht met behulp van bovenstaande strategie.

 

Ook uw binnenluchtkwaliteit verbeteren? Ons advies is gratis!

Neem contact op en ervaar hoe wij u kunnen helpen om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren.

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement