FumeSimulator | Ontwerptool | Plymovent

Ontwerptool die de concentratie van lasrook visualiseert

The FumeSimulator is a design tool that visualises the concentration of welding fumes.

De FumeSimulator is een ontwerptool/simulatieprogramma in één. De aankoop van een duurzaam ruimtelijk ventilatie- en filtratiesysteem, zoals het Push-Pull systeem of Dilutersysteem, is een investering op de lange termijn. Daarom is het belangrijk voor ons dat de klant voor 100% achter de gekozen oplossing staat.

De FumeSimulator visualiseert de achtergrondconcentratie van lasrook in een productiehal. Dit programma bevestigt de effectiviteit van de ruimtelijke ventilatie- en filtratiesystemen. De simulatie laat zien of de lasrook, bij een gegeven systeemoplossing, onder de gewenste (wettelijke) grenswaarden blijft. Daarmee biedt de FumeSimulator zekerheid over de effectiviteit van deze investering. De FumeSimulator maakt gebruik van CFD-technologie (Computational Fluid Dynamics) die de simulatie creëert.

 

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van de simulatie hangt nauw samen met de input van de klant. De klant moet, voor een goede simulatie, aangeven welke lasprocessen er plaatsvinden, hoeveel lassers of lasmachines er aanwezig zijn, hoeveel uren er per dag gelast wordt, etc. Het Project Engineering-team van Plymovent verifieert deze data. De gegevens, samen met de gekozen systeemoplossing zijn het uitgangspunt voor de FumeSimulator.

Brochure FumeSimulator

 

Neem voor meer informatie over de FumeSimulator contact met ons op.

 

Zie onderstaand een voorbeeld van een filmpje als uitkomst van de FumeSimulator.

***

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement