SCS-Diluter | Flexibele oplossing tegen lasrook

De slimme oplossing zonder leidingwerk

SCS-Diluter | Flexibele oplossing tegen lasrook
SCS-Diluter | Flexibele oplossing tegen lasrook
SCS-Diluter | Flexibele oplossing tegen lasrook
SCS-Diluter | Flexibele oplossing tegen lasrook
Highlights

De SCS-Diluter is een op zichzelf staand filtratiesysteem, dat is ontwikkeld om de achtergrondconcentratie van lasrook in een werkplaats te verlagen en beheersbaar te houden.

Video
Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

In sommige gevallen zijn bronafzuiging en kappen geen optie, bijvoorbeeld als de metaalwerkstukken te groot zijn voor de afzuigarmen, zoals in de scheepsbouw- en transportindustrie. Of wanneer lassers voortdurend van plaats moeten wisselen. Plymovent heeft daarom een algemeen filtratiesysteem ontwikkeld dat lasrook op grote werklocaties kan afvangen: de SCS-Diluter.

Deze oplossing kan worden gebruikt in grote werkplaatsen met diverse lasprocessen, wisselende werkzaamheden, kraantransport en plaatsen waar het moeilijk is om leidingwerk te installeren. Het resultaat: minder concentratie van rook, zodat de werkomgeving schoner wordt!

 

Flexibele oplossing

De installatie van het Diluter-systeem is eenvoudig omdat geen leidingwerk nodig is. U bespaart niet alleen op de kosten van leidingwerk, maar het is ook een zeer flexibele oplossing voor werkplaatsen met vele verschillende lasprocessen, waar vaak van locatie moet worden gewisseld.

 

Minimale investering en maximaal resultaat

Het Diluter-systeem bestaat uit drie hoofdonderdelen: de SCS-filterunit, een ventilator en de Diluter zelf. De Diluter is een luchtcirculatie-unit met zes uitblaasnozzles in meerdere richtingen. De unit recirculeert de gereinigde lucht naar de werkplaats door middel van de uitblaasnozzles.

De nozzles kunnen worden geroteerd om de afzuiging te optimaliseren. De luchtstromen vanaf de nozzles kunnen individueel worden bestuurd, wat het systeem uniek maakt. Door de nozzles binnen de lasrookdeken te plaatsen, wordt het beste resultaat bereikt (gewoonlijk tussen vier en zes meter). Het grootste voordeel is de relatief kleine investering waarmee u in uw fabriek lasrook onder controle brengt.

 

Twee versies filtratiesystemen

De SCS-Diluter zal leverbaar zijn met de nieuwe Plymovent besturingssystemen: de ControlPro en de ControlGo.

 

SCS-Diluter PRO

De SCS-Diluter PRO wordt uitgerust met de ControlPro. Dit besturingsysteem beschikt over een intuitieve bedieningsinterface (touchscreen) waarop in een oogopslag is te zien hoe het systeem presteert, wat het systeem op het moment doet, wat het vervolgens gaat doen en hoe u het in vorm houdt. Het uitgebreide en goed toegankelijke menu zorgt voor eenvoudige en volledige aanpasbaarheid. Voor uitgebreide verbindingsmogelijkheden maakt ControlPro gebruik van communicatie via het netwerk (Ethernet). ControlPro is de besturing die tegemoetkomt aan alle eisen van de professionele gebruiker: eenvoud, inzicht, verbonden.

Indien uw filters worden aangestuurd door ControlPro-besturingssystemen, biedt Plymovent de mogelijkheid deze uit te breiden met ControlPro Connect. Dit is een geavanceerd webportaal waarmee u in één oogopslag vanaf uw PC, tablet of smartphone meerdere filters in uw faciliteit kunt bewaken, beheren en instellen.

 

SCS-Diluter GO

De SCS-Diluter GO is voorzien van een ingebouwde regelaar: de ControlGo. De ControlGo is ontworpen op basis van hetzelfde platform als de ControlPro, levert dezelfde prestaties maar met vooraf ingestelde configuraties voor de gebruiker met standaardeisen. Bij de SCS-Diluter GO wordt gebruikgemaakt van drukknoppen en indicatielampjes voor eenvoudige interactie om tegemoet te komen aan eenvoudige eisen van elke gebruiker.

 

Kenmerken
  • Lage installatiekosten
  • Flexibel
  • Efficiënte filtratie
Geschikt voor

De SCS-Diluter is speciaal ontworpen voor lichte tot middelzware lasprocessen.

90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement