MDB-Diluter | Vrijstaand Ruimtelijk Filtratiesysteem

Vrijstaand ruimtelijk filtratiesysteem voor zware lasrook

MDB-Diluter | Vrijstaand Ruimtelijk Filtratiesysteem
MDB-Diluter | Vrijstaand Ruimtelijk Filtratiesysteem
Highlights

Het MDB-Diluter-systeem is een vrijstaand ruimtelijk filtratiesysteem dat is ontwikkeld om de achtergrondconcentratie van zware lasrook in een werkplaats te verminderen en onder controle te brengen. 

Prijsopgave aanvragen
Beschrijving

MDB-Diluter-systemen zijn ontworpen voor intensieve laswerkzaamheden met een zware stofbelasting. De eenheid voorkomt opeenhoping van lasrook die verdergaat dan de wettelijke limieten door constante filtratie en verdunning van vervuilde lucht. De blauwe waas van lasrook, die wordt veroorzaakt door de opgestegen rook die zich tussen vier en zes meter boven de vloer concentreert, wordt constant gemengd met schone lucht die door nozzles wordt geïnjecteerd.

 

De voordelen van schone lucht

Filteren en verdunnen van de binnenlucht biedt een omgeving die schoner is voor al uw werknemers, niet alleen voor de lassers die hun lasventilatiehelmen dragen. Maar ook voor onderhoudstechnici, productiemedewerkers, machineoperators en teamleiders. De MDB-Diluter filtert de blauwe waas ogenblikkelijk zodat deze verdwijnt in het filtermedium. Een ander voordeel van schonere lucht binnen is minder stofafzetting op uw machines en dus minder uitval en lagere onderhoudskosten.

De MDB-Diluter injecteert de gefilterde schone lucht in de werkplaats. De luchtstroom is qua volume en richting volledig aanpasbaar aan uw situatie, met een reikwijdte tot 50 meter. De nozzles zijn individueel afstelbaar en veroorzaken geen tocht.

 

Diluter versus bronafzuiging

Volgens de internationale normen heeft bronafzuiging altijd de voorkeur, maar voor sommige werkplaatsen is bronafzuiging niet altijd (volledig) mogelijk. De MDB-Diluter is de ideale oplossing wanneer bronafzuiging en laskappen niet mogelijk zijn. MDB-Diluter kan worden toegepast wanneer:

 • u grote werkstukken hanteert.
 • u vaak van laslocatie verandert.
 • uw werkplaatsen bovenloopkranen hebben waar leidingwerk moeilijk te installeren is

 

Filtratie conform W3

De MDB-Diluter PRO is uitgerust met BiCo polyester patronen van spinvlies met PTFE-membraan. De MDB-Diluter PRO is conform lasrookklasse W3 in overeenstemming met NEN EN-ISO 15012-1:2013. Dit membraan zorgt ervoor dat de stofdeeltjes worden afgevangen op het oppervlak van het filter, werkend als een onmiddellijke stofcake. Hierdoor kan het filter direct vanaf de start werken op piekniveau, terwijl filters zonder dit PTFE-membraan eerst stof moeten verzamelen voordat de filters op piekniveau kunnen presteren.

 

Zelfreinigend filter

De MDB-Diluter is zelfreinigend. Deze automatische filterreiniging vindt plaats via persluchtpulsen binnen elke filterpatroon. De RamAirTM-pulsversterker biedt een superieure reiniging die de levensduur van het filter verlengt en minder drukverlies geeft. Het residu wordt verzameld in een stofton van 80 liter op wielen en kan worden verwijderd terwijl de eenheid in bedrijf is.

 

Een stille oplossing

De demper reduceert het lawaai van de luchtstroom. De geluidsabsorberende kast reduceert het lawaai van de ventilatormotor op maximaal vermogen tot minder 70 dB(A).

 

ControlPro-filterregeling

De MDB-Diluter is verkrijgbaar met de nieuwste filterregelaar van Plymovent: de ControlPro. Deze regelaar heeft een intuïtieve touchscreen-interface die in één oogopslag laat zien hoe het systeem presteert. Het aanraakdisplay van 7 inch toont wat het systeem op dat moment doet, wat het daarna gaat doen en hoe het in goede staat moet worden gehouden. Een uitgebreid en zeer toegankelijk menu voorziet op gemakkelijke wijze in volledige aanpasbaarheid. ControlPro kan gebruik maken van Ethernet-communicatie voor een breed scala aan connectiviteitsopties. ControlPro is de besturing die tegemoetkomt aan alle behoeften van de professionele gebruiker: Eenvoudig, inzichtelijk, connected.

Indien uw filters worden aangestuurd door ControlPro-besturingssystemen, biedt Plymovent de mogelijkheid deze uit te breiden met ControlPro Connect. Dit is een geavanceerd webportaal waarmee u in één oogopslag vanaf uw PC, tablet of smartphone meerdere filters in uw faciliteit kunt bewaken, beheren en instellen.

 

Kenmerken
 • Relatief kleine investering om de lasrook in uw werkplaats onder controle te brengen
 • Zelfreinigend filter
 • Minder installatiekosten omdat de standalone eenheid geen vast leidingwerk behoeft
 • De frequentieomvormer bespaart energie, verlengt de levensduur van het filter en biedt een constante betrouwbare prestatie
 • Energiebesparend vanwege recirculatie van dure verwarmde of gekoelde lucht
 • Sensor voor stoftonniveau is optioneel
Geschikt voor
 • Intensieve drooglaswerkzaamheden met een zware stofbelasting
 • Werkplaatsen waar leidingwerk niet mogelijk is
 • Vermindering van lasrook in de gehele werkplaats voor al het personeel, niet alleen voor de lassers
90471

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement