Overslaan en naar de inhoud gaan

TÜV SÜD-certificering onderschrijft het streven van Plymovent naar kwaliteit

Uitlaatgasafzuiging voor brandweerkazernes 6 sep 2021 Productontwikkelingen

Onlangs heeft Plymovent de vernieuwde TÜV SÜD-certificering ontvangen. Om dit TÜV SÜD-certificaat te krijgen, werden verscheidene systemen van Plymovent getest op veiligheid en werden de productielocaties in Troisdorf (Duitsland) en Lamphun (Thailand) gemonitord. Dit laat zien dat bij onze producten veel belang wordt gehecht aan kwaliteitsnormen en wij een bewezen staat van dienst hebben in de sector die zich bezighoudt met systemen en producten voor afzuiging van uitlaatgassen. In dit blog leggen wij uit wat TÜV en TÜV SÜD inhouden en waarom een TÜV SÜD-certificering ertoe doet. Wij zullen ook een kort overzicht geven van de Plymovent-producten die de TÜV SÜD-certificering hebben ontvangen.

Wat is TÜV SÜD? Een inleiding

Het verhaal van TÜV SÜD begon meer dan een eeuw geleden—in 1866 om precies te zijn. Een fataal ongeluk gaf aanleiding tot voortdurende verbetering en leidde tot het ontstaan van een wereldwijde industrie. Sindsdien is TÜV SÜD een vertrouwde partner geworden als het gaat om veiligheid, beveiliging en duurzaamheid.

Een organisatie die anticipeert op technologische ontwikkelingen, veranderingen mogelijk maakt, normen definieert en verdergaat dan naleving van regelgeving. Dit zijn de kernwaarden en doelstellingen die de missie vormen van TÜV SÜD. De organisatie voegt waarde toe aan de wereld van tech en de maatschappij als geheel door een toekomst te creëren die veiliger en duurzamer is, en blijft daarmee trouw aan de uitgangspunten van haar oprichting. TÜV SÜD is de vertrouwde partner voor oplossingen op het gebied van veiligheid, beveiliging en duurzaamheid die een concrete waarde toevoegen in de fysieke en digitale wereld.

TÜV SÜD voert zelfstandig taken uit op het gebied van voertuigmonitoring, rijbewijzen en apparatuur, en productveiligheid. Daarnaast functioneert TÜV SÜD ook als een aangewezen instantie in Europa voor regelgeving op het gebied van medische apparaten.

Behalve TÜV SÜD zijn andere TÜV-organisaties voortgekomen uit het historische TÜV-merk - zoals TÜV Nord, TÜV Oostenrijk, TÜV Saarland, TÜV Rheinland, TÜV Hessen en TÜV Thüringen. TÜV SÜD, die haar hoofdkwartier heeft in München, heeft momenteel 25.000 werknemers en meer dan 1000 locaties in Duitsland, Europa, Amerika en Azië. Circa 43 procent van de verkopen wordt in het buitenland gegenereerd.

De Plymovent-producten die de TÜV SÜD-certificering hebben ontvangen

Nu wij weten wat TÜV SÜD inhoudt en waar het bedrijf voor staat, is het tijd om ons te richten op de systemen en producten van Plymovent voor afzuiging van uitlaatgassen die onlangs de TÜV SÜD-certificering hebben ontvangen.

Bij Plymovent staan veiligheid, beveiliging en duurzaamheid centraal. Dat is de reden waarom wij al lang samenwerken met TÜV SÜD. Als wereldwijde leverancier is het belangrijk dat de certificering van TÜV SÜD een accreditatie heeft in Europa, Noord-, Midden en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika.

Plymovent SBTP en SBTM

De Slider Balancer Track Pneumatic (SBTP) en Slider Balancer Track Magnetic (SBTM)  van Plymovent zijn overal ter wereld dé norm voor afzuiging van uitlaatgassen uit brandweerwagens en wagens van andere hulpdiensten. De SBT-afzuigsystemen zijn ontworpen voor aansluiting op elk type voertuiguitlaat, waarmee vrijwel 100% van alle uitlaatemissies wordt afgevangen.

De systemen worden voornamelijk gebruikt in enkelvoudige situaties waarbij voertuigen achteruit de garage inrijden. De pneumatisch (SBTP) en magnetisch (SBTM) aangedreven systemen zijn volledig automatisch, van de ventilatoractivering tot de automatische loskoppeling van het voertuig. Er vindt in één stap een aansluiting plaats op het voertuigafzuigsysteem terwijl het voertuig de garage binnenrijdt.

De volgende eigenschappen maken de SBT-systemen van Plymovent een ideale oplossing voor situaties waarbij voertuigen achteruit de garage inrijden:

  • De SBT-systemen zijn compatibel met slanggroottes voor alle voertuigtypes.
  • Deze systemen zijn uitgerust met een automatische loskoppeling bij de uitgangsdeur en een snelheidsabsorberende schokdemper
  • Het systeem bevat afstelbare loskoppelingspunten al naargelang de vereiste loskoppelingspositie

STRP en STRM

Onze hooggewaardeerde en nu TÜV SÜD-gecertificeerde Straight Rails (STRP en STRM) zijn ontworpen voor situaties waarbij voertuigen de garage vooruit in- en uitrijden, met maximaal vier voertuigen die in tandem worden geparkeerd. Het STR-systeem is ontworpen voor aansluiting op elk type voertuiguitlaat en vangt vrijwel 100 procent van de uitlaatemissies af. Het Straight Rail system (STR) is wereldwijd dé norm op het gebied van beheersing van voertuigemissies voor wagens van de brandweer en andere hulpdiensten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de magnetische (STRM) of pneumatische grabber (STRP).

Het systeem wordt gebruikt om van deur tot deur schadelijke emissies te verwijderen en is uitgerust met opwindende en uiterst waardevolle functies, zoals een snelheidsabsorberend schokdempersysteem, een loskoppeling bij voor- en achterdeur, een uitbreidbaar ontwerp, en afstelbare loskoppelingspunten al naargelang de voertuigsnelheid. Een ideale oplossing als u op zoek bent naar een afzuigsysteem voor uitlaatgassen dat gemakkelijk is in het gebruik en voor meerdere voertuigen achter elkaar uitlaatgassen effectief en efficiënt verwijdert.

MRPP en MRPM

Het Mini Rail Profile-systeem (MRPP en MRPM) van Plymovent is een afzuigsysteem voor uitlaatgassen in garages van hulpdiensten en andere faciliteiten met een beperkte ruimte en/of lage plafonds. MRP is volledig automatisch, van de ventilatoractivering tot de automatische loskoppeling van de nozzle uit het voertuig dat de garage verlaat. Het systeem is gemakkelijk in het gebruik, omdat voor aansluiting op het systeem slechts één stap nodig is terwijl het voertuig de faciliteit binnenrijdt.

 

Vertical Stack Rail (VSR)

Het Vertical Stack Rail (VSR)-systeem is de ideale oplossing voor voertuigen die een uitlaat aan de bovenkant hebben en door een garage moeten rijden. Met niemand anders dan de bestuurder geleidt de V-vormige vanger de uitlaatpijp tot in het railprofiel.

Het railprofiel is een systeem waarmee een beweging van zijkant naar zijkant van het gehele systeem mogelijk is enlijnt zichzelf automatisch uit met de uitlaatpijp van het voertuig. De Vehicle Stack Rail (VSR) is de ideale oplossing voor zware voertuigen die door een vrachtwagengarage of brandweerkazerne (op een luchthaven) rijden.

VSRXP en VSRXM (Vehicle Square Rail)

Onze hooggewaardeerde externe crab- en nu TÜV SÜD-gecertificeerde Railsystemen (VSRXP en VSRXM) met hoog volume zijn ontworpen voor situaties waarbij voertuigen de garage vooruit in- en uitrijden en achteruit inrijden, met maximaal vier voertuigen die in tandem worden geparkeerd. Het VSRX-systeem is ontworpen voor aansluiting op elk type voertuiguitlaat en vangt vrijwel 100 procent van de uitlaatemissies af. Dit Railsysteem is wereldwijd dé norm op het gebied van beheersing van voertuigemissies voor wagens van de brandweer en andere hulpdiensten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de magnetische (VSRXM) of pneumatische grabber (VSRXP).

Het systeem wordt gebruikt om van deur tot deur schadelijke emissies te verwijderen en is uitgerust met opwindende en uiterst waardevolle functies, zoals een snelheidsabsorberend schokdempersysteem, een loskoppeling bij voor- en achterdeur, een uitbreidbaar ontwerp, en afstelbare loskoppelingspunten al naargelang de voertuigsnelheid. Een ideale oplossing als u op zoek bent naareen afzuigsysteem voor uitlaatgassen dat gemakkelijk is in het gebruik en voor meerdere voertuigen achter elkaar dieseluitlaatgassen effectief en efficiënt verwijdert.

Hoe belangrijk het is om een product met TÜV SÜD-certificering te hebben

Maar waarom is het zo belangrijk om een product te hebben dat TÜV SÜD-gecertificeerd is? Een dergelijke certificering betekent dat een bemonstering van het product is getest op veiligheid en aan de minimumeisen van de Duitse wet voor productveiligheid voldoet. Het certificeringsmerk stelt u in staat om de buitenwereld te tonen dat kwaliteit, veiligheid en hoge industrienormen een integraal onderdeel van het DNA van uw bedrijf vormen. 

Het is een markering waarmee men zich onderscheidt en die ook dient als een uitstekende marketingtool, en waarmee de waarde van uw merk en het vertrouwen onder uw zakenpartners en eindgebruikers wordt vergroot. TÜV SÜD-gecertificeerde producten worden rigoureus getest en zijn een onderscheidend universeel kenmerk voor consumenten en handelaars.

TÜV SÜD-certificering behouden

Zodra u de TÜV SÜD-certificering hebt, is het zaak om deze kwaliteitsmarkering te behouden. Deze markering bewijst dat kwaliteitscontrole en constante verbetering een integraal onderdeel vormen van uw bedrijfsprocessen en productontwikkeling.

Als Plymovent op de lange duur TÜV SÜD-gecertificeerd wil blijven, zijn elk jaar een hercertificeringsaudits vereist. Wijzigingen in systemen moeten worden gerapporteerd aan TÜV SÜD met de betreffende documentatie die die veranderingen beschrijven. Een succesvolle hercertificering staat garant voor een blijvende TÜV SÜD-certificering.

Voor u als eindgebruiker is het ook belangrijk om de TÜV SÜD-gecertificeerde Plymovent-oplossingen te onderhouden. Laat uw Plymovent-kantoor of erkende dealer uw systemen jaarlijks onderhouden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de TÜV SÜD-gecertificeerde Plymovent-afzuigsystemen voor uitlaatgassen uit voertuigen? Geen probleem! Neem een kijkje op de productpagina's van onze website. U kunt ook contact met ons opnemen op +49 (0)800 8833 112 of stuur een e-mail naar:
info@plymovent.com.

 

Was dit nuttig voor jou?
CAPTCHA

Hulp nodig?

WE ZIJN ER VOOR JOU

CTA icon sample

Vragen na het lezen van het artikel?

We helpen je graag verder!

Schrijf in voor de nieuwsbrief

Blijf up-to-date!

Contactformulier

Vraag ons gerust

Dichstbijzijnde locatie

Kijk hier waar we zitten