Brandweerlieden helpen gezond te blijven tijdens waarnemingsopdrachten

21 augustus 2018 Vorig jaar schreef Billy Goldfeder, toonaangevend voorvechter voor brandweerlieden in de VS, een artikel over hoe belangrijk het is dat brandweerkazernes die overeenkomsten hebben afgesloten voor automatische of wederzijdse hulp, over compatibele systemen beschikken:

“Het is van cruciaal belang te begrijpen dat als je regelmatig assistentie gaat verlenen of om assistentie vraagt, de afdelingen gemeenschappelijke beleidsregels, richtlijnen, standaards en operationele doelen moeten hebben, evenals compatibele apparatuur, van radio's tot slangkoppelingen en nog veel meer.”

U kunt het complete verhaal lezen op:

https://www.firehouse.com/safety-health/article/12347643/close-calls-mayday-mayday-mayday-but-no-answer

Plymovent begrijpt dat compatibiliteit van apparatuur ook moet gelden voor systemen waarmee in brandweerkazernes uitlaatgassen worden verwijderd. Brandweerpersoneel heeft ons laten weten wanneer dit van belang kan zijn:

  • Een voertuig uit een aangrenzende gemeente neemt waar voor een andere gemeente;
  • Een gespecialiseerd brandbestrijdingsonderdeel, zoals een voertuig voor gevaarlijke stoffen, dat op regelmatige basis wordt gebruikt, wordt voor trainingsdoeleinden tijdelijk gestald in verschillende brandweerkazernes.

In situaties zoals bij waarnemingsopdrachten moeten brandweerlieden kunnen verwachten dat zij gebruik kunnen maken van het uitlaatgasverwijderingssysteem dat in de naburige brandweerkazerne is geïnstalleerd.

Er kan een probleem optreden wanneer een voertuig dat is geconfigureerd voor gebruik met de Magnetic Grabber®, een naburige brandweerkazerne binnenkomt waar het Pneumatic Grabber®-systeem (persluchtsysteem) is geïnstalleerd.

Daarom heeft Plymovent de Bayonet Quick Lock ontwikkeld. Deze adapter kan op het voertuig heel gemakkelijk met de hand worden aangesloten op de uitlaatpijpadapter van de Magnetic Grabber, zodat de uitlaatpijp compatibel wordt gemaakt met de nozzle van de Pneumatic Grabber, evenals andere systemen van derden die gebruikmaken van een vergelijkbare uitlaatpijpadapter. Het team van Plymovent verdiept zich continu in andere nozzles en adapters, dus laat het ons weten als wij u kunnen helpen uw systeem compatibel te maken met naburige brandweerkazernes.

Bezoek de pagina Bayonet Quick Lock voor meer informatie.

 

Terug

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement