Onderzoek onder brandweerlieden wijst op absorptie van gevaarlijke stoffen via de huid

08 december 2017 Volgens een onderzoek van de universiteit van Ottawa kan de absorptie van kankerverwekkende stoffen via de huid in aanzienlijke mate worden verminderd door brandweeruitrusting na een brand onmiddellijk te verwijderen.

De resultaten van het onderzoek, dat werd gepubliceerd in Environmental Science & Technology, werden op 19 oktober 2017 tijdens het Firehouse-evenement in Nashville gedeeld door de hoofdauteur van het onderzoek, Jennifer Keir. Gedurende 14 maanden werden vóór en na branden door Keir en medeonderzoekers urinemonsters, huid, persoonlijke beschermingsmiddelen en onderkleding van brandweerlieden gemeten. Het onderzoek liet zien dat blootstelling aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en andere organische mutagenen gemiddeld 5,3 maal zo groot was in brandweerlieden dan de niveaus vóór een brand. Het onderzoek toonde ook een relatie aan tussen deze PAK-metabolietniveaus en de niveaus van PAK's op de huid van brandweerlieden.

 

Het verzamelde onderzoek onthulde ook dat luchtmonsters 13 maal zo hoog waren in de brandweerwagens terwijl brandweerlieden terugkeerden van een brand.

 

De DraftRescue Basic is geschikt voor het vooraf reinigen van persoonlijke beschermingsmiddelen, beschermende uitrusting, voor het het werken met draagbare gasaangedreven gereedschappen, en voor het hervullen van brandblussers met droge chemicaliën.Keir suggereerde dat ontsmetting van de huid onmiddellijk na bestrijding van een brand een manier kan zijn om de blootstelling aan deze potentieel kankerverwekkende stoffen te verminderen. Op basis van deze resultaten hebben brandweerlieden in Ottawa hun ontsmettingsprocedures voor brandweeruitrusting veranderd. Zij verwijderen nu ter plaatse alle uitrusting, waaronder de uitrukuitrusting, en doen deze kleding in zakken voordat zij teruggaan naar de kazerne.  Bovendien toont het onderzoek aan dat het gebruik van huidreinigingsdoekjes ertoe leidt dat de PAK-niveaus op de huid met 54% afnemen.

 

Plymovent blijft deze onderzoeken monitoren en zich richten op oplossingen waarmee blootstelling aan gevaarlijke stoffen in de kazerne kan worden bestreden. Plymovent heeft afgelopen jaar bijvoorbeeld DraftRescue geïntroduceerd waarmee persoonlijke beschermingsmiddelen vooraf kunnen worden gereinigd. Wij moedigen onze klanten onder de brandweer en hulpdiensten aan om met ons te praten over hun specifieke behoeften en zorgen.

Terug

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement