De verrijdbare mobiele lasrook afzuigsystemen van Plymovent

05 juli 2022 Op diverse werkplekken en locaties waar gelast wordt klaren de draagbare, verrijdbare en compacte mobiele lasrook afzuigsystemen van Plymovent de klus. Deze gebruiksvriendelijke mobiele filterunits zijn ontworpen om op locatie met krappe en moeilijk te bereiken ruimten, efficiënt gevaarlijke en schadelijke stoffen en dampen af te zuigen. Hiermee bescherm je jouw werknemers, de productie en het milieu.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een mobiel lasrookafzuigsysteem?

Voor vele bedrijven biedt een mobiele lasrookafzuiger de bescherming waar ze naar op zoek zijn. Welk model geschikt is voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren. Deze zetten wij voor jou op een rijtje.

 

De frequentie en lengte van laswerkzaamheden per maand

Het aantal keren dat er per maand gelast wordt heeft invloed op de levensduur van het filter. Word er incidenteel laswerkzaamheden verricht, dan volstaat in vele gevallen een goedkopere filterunit met een kleiner en vervangbaar filter. Dit bespaart onnodig hoge uitgave en is ideaal voor deze situatie. Zijn er dagelijkse laswerkzaamheden waar intensief gebruik wordt gemaakt van de mobiele lasrookafzuiger, dan is het verstandig te kiezen voor een passende filterunit met een groot en zelfreinigend filter. Dit zorgt op termijn voor een langere levensduur van het filter, betere prestaties en aanzienlijk lagere operationele kosten.

 

Lastoepassingen en materiaal

Bij het kiezen van de juiste mobiele lasrookafzuigsysteem adviseren wij goed te kijken naar de soorten uitgevoerde lasprocessen en materiaal dat gelast gaat worden.

De reden is simpel – Bij MIG/MAG-lassen, het lassen met gevulde lasdraad of het lassen met elektrode komt er doorgaans meer schadelijke lasrook vrij dan bij bijvoorbeeld TIG-lassen. Het is dan ook raadzaam om bij MIG/MAG-lastoepassingen te kiezen voor een zelfstandig reinigend filter met een krachtigere zuigkracht. Dit verhoogd de kans dat alle lasrook wordt afgevangen, zorgt voor een langere levensduur van het filter en een bespaart je hoge onderhoudskosten.

Worden er werkstukken van roestvrijstaal (chroom-nikkel staal) gelast? Dan adviseren wij voor een van de W3 modellen te kiezen. Door te werken met een van deze modellen word je op een effectieve manier beschermd tegen blootstelling aan lasrook.

 

Benodigde flexibiliteit en bereik

Gebruiksvriendelijke filterunits zijn essentieel voor iedere lasser. Werkt het niet fijn, dan wordt het afzuigsysteem niet gebruikt met een onbeschermde werkplek tot gevolg. De mobiele lasrookafzuigers van Plymovent zijn ontworpen om bij krappe en moeilijk te bereiken ruimten effectief lasrook af te zuigen. Deze mobiele units – m.u.v. de PHV - zijn voorzien van een ergonomische handgreep, afzuigarmen met een bereik van 2 tot 4 meter en vier wielen waarvan twee zwenkwielen om eenvoudige verplaatsing mogelijk te maken.

 

Wanneer gebruik je een mobiele lasrookafzuiger?

Heb je een dynamische en constant veranderende werkplek? Dan biedt een mobiele lasrookafzuiger van Plymovent de oplossing.

Echter, wanneer je een vaste werkplek hebt, adviseren wij te kiezen voor één van de stationaire lasrookafzuigsystemen.

Terug

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement