Blogs | Plymovent

 • De verrijdbare mobiele lasrook afzuigsystemen van Plymovent
  De verrijdbare mobiele lasrook afzuigsystemen van Plymovent 05 juli 2022

  Op diverse werkplekken en locaties waar gelast wordt klaren de draagbare, verrijdbare en compacte mobiele lasrook afzuigsystemen van Plymovent de klus. Deze gebruiksvriendelijke mobiele filterunits zijn ontworpen om op locatie met krappe en moeilijk te bereiken ruimten, efficiënt gevaarlijke en schadelijke stoffen en dampen af te zuigen. Hiermee bescherm je jouw werknemers, de productie en het milieu.

  Lees meer
 • ControlPro Connect: wat is het, en wat kan het voor u doen?
  ControlPro Connect: wat is het, en wat kan het voor u doen? 18 maart 2022

  Hoogwaardige afzuig- en ventilatiesystemen zijn een belangrijk onderdeel van een veilige, gezonde en productieve fabrieksomgeving. Dit geldt vooral wanneer met hoge precisie uitdagende, fysiek veeleisende taken moeten worden uitgevoerd, zoals lassen en polijsten.

  Lees meer
 • Last van hinderlijke lasrook bij het uitvoeren van laswerkzaamheden?
  Last van hinderlijke lasrook bij het uitvoeren van laswerkzaamheden? 11 februari 2022

  Hoe de afzuig- en ventilatiesystemen van Plymovent het verschil maken.

  Lees meer
 • TÜV SÜD-certificering onderschrijft het streven van Plymovent naar kwaliteit
  TÜV SÜD-certificering onderschrijft het streven van Plymovent naar kwaliteit 06 september 2021

  Onlangs heeft Plymovent de vernieuwde TÜV SÜD-certificering ontvangen. Om dit TÜV SÜD-certificaat te krijgen, werden verscheidene systemen van Plymovent getest op veiligheid en werden de productielocaties in Troisdorf (Duitsland) en Lamphun (Thailand) gemonitord. Dit laat zien dat bij onze producten veel belang wordt gehecht aan kwaliteitsnormen en wij een bewezen staat van dienst hebben in de sector die zich bezighoudt met systemen en producten voor afzuiging van uitlaatgassen. In dit blog leggen wij uit wat TÜV en TÜV SÜD inhouden en waarom een TÜV SÜD-certificering ertoe doet. Wij zullen ook een kort overzicht geven van de Plymovent-producten die de TÜV SÜD-certificering hebben ontvangen.

  Lees meer
 • WallPro
  WallPro 31 augustus 2021

  WallPro - de zelfreinigende en wand gemonteerde lasrookafzuiger voor uw lastoepassingen

  Lees meer
 • Afzuiging van lasrook zorgt voor een veilige werkomgeving
  Afzuiging van lasrook zorgt voor een veilige werkomgeving 11 juni 2021

  Lassers moeten er heel goed op letten dat zowel zij als hun collega's veilig zijn en voorkomen dat zich in de gehele faciliteit gevaarlijke lasrook kan verspreiden. Er zijn behoorlijk veel richtlijnen die moeten worden nageleefd om ervoor te zorgen dat zij en hun collega's elke dag weer veilig naar huis kunnen terugkeren.

  Lees meer
 • Voorschriften voor veilig lassen helpen ook bij de bestrijding van virussen
  Voorschriften voor veilig lassen helpen ook bij de bestrijding van virussen 25 november 2020

  Het is verstandig om lasrook in de ademzone van een lasser onder een bepaalde limiet te houden [1]. Persoonlijke bescherming, bronafzuiging en goede ruimtelijke ventilatie zijn de essentiële voorwaarden om een lastaak zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren. Iedereen moet zich realiseren dat persoonlijke bescherming op dit moment net zo belangrijk of nog belangrijker is, aangezien Covid-19 (of het “coronavirus”) zich wereldwijd blijft verspreiden.

  Lees meer
 • De Environmental Protection Agency
  De Environmental Protection Agency 22 oktober 2019

  De Environmental Protection Agency (US EPA of, meer gebruikelijk, EPA) is een onafhankelijk bureau in de Verenigde Staten dat de opdracht heeft om de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen. U hebt gelijk als u veronderstelt dat dit veel verschillende dingen kan omvatten. Zij focussen zich op onderwerpen die zo divers zijn als lucht, water en land, chemicaliën en toxische stoffen, afval en reiniging.

  Lees meer
 • Chroom-6 ook aangetroffen in lasrook
  Chroom-6 ook aangetroffen in lasrook 04 juni 2019

  Wat is Chroom-6 en wat te doen voor de beste bescherming.
  Een recent geval (begin februari 2019) van financiële compensatie voor 800 werknemers die waren blootgesteld aan het gevaarlijke Chroom-6 in de werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen (NedTrain-afdeling) in Tilburg heeft opnieuw de schijnwerpers gericht op het gevaar van deze stof.

  Lees meer
 • Gebruik van flexibele afzuigarmen
  Gebruik van flexibele afzuigarmen 06 mei 2019

  Bronafzuiging beschermt werknemers in de metaalindustrie en voorkomt opeenhoping van lasrook, olienevel of slijpstof op de werkplek. Het gebruik van flexibele afzuigarmen is een goede methode om gevaarlijke rook en stof te verwijderen als wordt gewerkt met kleine of middelgrote voorwerpen. Deze armen kunnen dicht in de buurt van het werkgebied worden geplaatst om toxische rook, stofdeeltjes en resten van gesmolten metaal bij de bron te verwijderen. Afvangen van rook en stof bij de bron voorkomt ook dat vervuiling zich in het pand verspreidt, waardoor niet alleen machines en gereedschappen maar ook producten en kantoren schoner blijven.

  Lees meer
 • Waarom luchtstroommeting belangrijk is
  Waarom luchtstroommeting belangrijk is 23 april 2019

  In vorige blogs hebben wij geschreven over beschermingsmethoden voor lassers, zoals afzuigarmen of afzuigkappen voor plaatselijke afzuigventilatie en lashelmen met PAPR-units. Wanneer u uw werknemers voorziet van beschermende apparatuur, dan denkt u wellicht dat u de stappen hebt genomen die nodig zijn om hun veiligheid te waarborgen. Maar hoe kunt u er zeker van zijn dat de apparatuur werkt zoals die zou moeten werken en uw werknemers niet worden blootgesteld aan gevaarlijke kankerverwekkende lasrook?

  Lees meer
 • Nieuw bewijs: lasrook kan longkanker veroorzaken
  Nieuw bewijs: lasrook kan longkanker veroorzaken 08 maart 2019

  Wanneer metalen tot boven hun smeltpunt worden verhit, dan verdampen en condenseren deze tot lasrook. De meeste mensen weten dat deze lasrook ongezond en gevaarlijk is. Hoewel niet iedereen in de metaalindustrie – en in andere sectoren waar laswerk wordt verricht – zich volledig bewust is van de gevaren, zijn de meesten van hen vertrouwd met plaatselijke afzuigventilatie en persoonlijke beschermingsmiddelen om de gezondheidsrisico’s van laswerk te minimaliseren.

  Lees meer

Deze website gebruikt cookies om uw gedrag te volgen en uw ervaring op de site te verbeteren.

U kunt opgeslagen cookies altijd verwijderen door naar de geavanceerde instellingen van uw browser te gaan.

*Privacy Statement