Filteren

improving indoor air qualityFilteren van binnenlucht betekent dat specifieke deeltjes worden verwijderd uit de lucht. Er zijn diverse soorten filtertypes verkrijgbaar die bestemd zijn voor een specifieke vorm van vervuiling. Een aantal filters wordt hieronder beschreven:

  • Filter voor grove stofdeeltjes; dit filter vangt grove stof en andere relatief grote vervuilende deeltjes af. Bijvoorbeeld haren en huidschilvers (van mensen en dieren). Dit filter wordt vaak gebruikt als een voorfilter.
  • Elektrostatisch filter; dit filter verwijdert deeltjes van 0,01 micron (= 0.00001mm!) uit de lucht. Het elektrostatische filter werkt door middel van een statische (elektrische) lading. Deeltjes met dezelfde lading, positief of negatief, stoten elkaar af terwijl deeltjes met een tegengestelde lading elkaar aantrekken. De vervuilde lucht stroomt eerst door de ionisatorsectie, die onder een spanning staat van meer dan 8000 Volt. Dit brengt een positieve lading over op de vervuilende deeltjes. Vervolgens gaat de lucht door de collectorsectie waar de vervuiling wordt afgezet. De geladen vervuilende deeltjes worden aangetrokken door de geaarde platen en zetten zich daarop vast. 
  • Papieren filter; dit filter bevat minuscule openingen. De meeste deeltjes in de lucht blijven daarom in het filter achter. Dit filter is gemaakt van versterkt milieuvriendelijk papier, dusdanig gevouwen dat een extreem groot effectief gebied van verscheidene vierkante meters wordt gecreëerd. Het filter is ook zo samengesteld dat het papier niet vanwege de druk in elkaar klapt. De luchtdruk is laag voor een dergelijk groot gebied en de filtercapaciteit is groot. Alleen als een groot deel van de kleine openingen wordt geblokkeerd, zal het filter niet werken.

     

  • Actief koolfilter; dit filter verwijdert onaangename geuren en vluchtige organische stoffen uit de lucht. Het filter bevat actief kool en is speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk gassen en geuren te adsorberen.

Er zijn talloze filtertypes. Dit is slechts een klein voorbeeld. Plymovent beschikt over jarenlange ervaring met filtratie van binnenlucht en heeft voor elk vervuilingsprobleem met de binnenlucht een geschikte oplossing.

 

Verkooppunten

Contact us

 

Downloads

Brochure

 

 

Gerelateerde links

Referenties

 
/Default.aspx?ID=18961