Onderhoud aan luchtreinigers

onderhoud aan luchtreinigers Wat houdt een onderhoudsbeurt in?

De werkzaamheden die een servicemonteur verricht tijdens een servicebezoek omvat een aantal basishandelingen. Standaard wordt het vuile filterpakket bestaande uit het hoofdfilter en het voorfilter uit de luchtreiniger gehaald en vervangen door schone filters. Het type hoofdfilter wordt in het voortraject bij de probleemanalyse bepaald en kan een elektrostatisch filter, een CarbonMax filter of een MediaMax filter zijn. Indien de luchtreiniger is uitgebreid met opties worden ook deze componenten vervangen. Denk daarbij onder andere aan het koolfilter, het OdourFree filter en de FreeBreeze geurpatronen. Door te kiezen voor vervanging van de filters in plaats van ter plekke reinigen wordt het oponthoud tijdens een onderhoudsbeurt aan de luchtreinigers tot een minimum beperkt.

 

Tandartsen

Speciaal voor tandartspraktijken is het Dental filter ontwikkeld dat zowel in de Grace - als in de VisionAir luchtreiniger geplaatst kan worden. Een servicebeurt verricht aan een luchtreiniger met dit type filter verschilt in essentie niet met een servicebeurt aan een normale luchtreiniger zoals eerder beschreven. Wat het unieke verschil maakt is dat een Dental filterpakket bestaat uit een hoofdfilter plús kwikdampfilter. Het kwikdampfilter is een cassette gevuld met jodium geïmpregneerd koolstof dat de eigenschap heeft amalgaan, vrijgekomen bij het uitboren van kiezen, te adsorberen.

 

Verwerking vuile filters

De vuile filtercellen worden in speciale dozen getransporteerd en komen samen bij de centrale filterreiniging op de Plymovent locatie in Breda. Hier vindt in feite het zwaartepunt van de servicewerkzaamheden plaats. De elektrostatische filtercellen worden gereinigd in een zelfontwikkeld, speciaal voor de filters gemaakte wasstraat; hier wordt onder hoge druk, hoge temperatuur en toevoeging van biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen de filters voor hergebruik klaargemaakt. Alleen de elektrostatische filters komen voor hergebruik in aanmerking. De overige, uit de luchtreinigers afkomstige vuile filters zijn allen voor éénmalig en worden afgevoerd naar de afvalverwerking. Hierbij nemen wij vanzelfsprekend de laatste milieu-eisen in acht.

 

 

Verkooppunten

Contact us

 

Downloads

Brochure

 

Alg. voorwaarden

 

 

Gerelateerde links

Tabaksrookoplossingen

Referenties

 

Binnenluchtvervuilings-

oplossingen

Referenties

 

 
/Default.aspx?ID=18961